Головна

Спільнота

За брамою Вічності

Четвер, 22 жовтня 2009, 23:10

Коли меланхолійного осіннього дня поруч з їхнім дорослим сином та трьома онуками (Катрусі - понад 20, Оксанці - 3, а Ромчикові 1 рочок) запалюєш свічку біля хреста над їхніми могилами, спливає гадка: „Там, за брамою Вічності, у Царстві Божому, вони щасливі". Так, як у земному житті.

Add a comment

Читати далі: За брамою Вічності

 

Причини проти контрацепції і стерилізації

Середа, 02 вересня 2009, 01:22

Святіший Отець Пій ХІ у Енцикліці «Casti Conubii» («Чисте подружжя») проти контрацепції і стерилізації написав: (56) «Оскільки деякі, відкрито відступаючи від незмінного і переданого від початків християнського вчення, вважають, що у наші дні потрібно урочисто проголосити інше вчення щодо цього питання, то Католицька Церква, якій сам Бог доручив обов'язок навчати і захищати чесність та чистоту звичаїв, міцно стоячи посеред моральної руїни, яка її оточує, з метою збереження чистоти шлюбного зв'язку від цієї огидної плями, піднімає свій голос на знак Божого післаництва та Нашими устами знову проголошує: кожне подружнє єднання, у якому статевий акт зумисно позбавлений своєї природної здатності продовження роду, порушує Божий та природний закон, і хто собі таке дозволяє, чинить тяжкий гріх. Add a comment

Читати далі: Причини проти контрацепції і стерилізації

 

Примирення, як тест на щирість кандидатів в президенти

Понеділок, 31 серпня 2009, 19:54

1-ше вересня 1939 року ввійшло в історію як початок Другої світової війни. Для жителів Західної України з цього дня починається нова історична доба, яка й по сьогодні не закінчилась. Для корінних жителів встановлення нової влади супроводжувалось репресіями, терором, втратою приватних земельних наділів, виселенням з рідних домівок та багато іншого. З 1944 року почалось повторне встановлення радянської влади, що супроводжувалось масовим збройним спротивом при активній підтримці всього місцевого населення.

Add a comment

Читати далі: Примирення, як тест на щирість кандидатів в президенти

   

Дора – дуже давнє маленьке село на Гуцульщині

Середа, 12 серпня 2009, 22:00

02 серпня 2009 року діти парафіян церкви св. Миколая, що на Аскольдовій могилі, відпочиваючи в Карпатах побували між двома висотними вершинами зліва Маковицею та справа - Чорногорицею, де поблизу Яремче  розташувалося Дора - дуже давнє маленьке село на Гуцульщині.

Add a comment

Читати далі: Дора – дуже давнє маленьке село на Гуцульщині

 

Король Майкл співав до Бога

Четвер, 23 липня 2009, 20:15

Ми чули, що саме король Майкл співав до Бога

Мир прийде!!! Коли людина ні про що не замислюється, їй живеться добре. Вона думає  тільки про  свої повсякденні  проблеми, домашні  клопоти, роботу. Це не є  дуже добре... Я не згодна з таким правом на існування. Якщо ти людина, то  повинна думати не тільки про себе, але й про інших. Add a comment

Читати далі: Король Майкл співав до Бога

   

Сторінка 85 з 91

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/