Головна

Спільнота

«Не втрачайте надії на таїнство Примирення»: о. д-р Ігор Бойко про аборт та духовне зцілення після вчинення цього гріха

Середа, 01 грудня 2010, 23:48

Не боятися народити ще одну дитину, повірити, що Бог простив, та примиритися з ненародженою дитиною. На таких моментах духовного зцілення від гріха аборту  наголосив член-кореспондент Папської академії "Pro Vita", декан філософсько-богословського факультету Українського католицького університету, керівник сертифікованої програми з біоетики «На службі охорони життя» о.д-р Ігор Бойко під час третього вебінару УГКЦ з біоетики на тему «Аборт, його історичні, юридичні та моральні аспекти. Духовне зцілення від гріха аборту».

Add a comment

Читати далі: «Не втрачайте надії на таїнство Примирення»: о. д-р Ігор Бойко про аборт та духовне зцілення після вчинення цього гріха

 

Християнський вимір Бабиного Яру

Субота, 13 листопада 2010, 18:50

Історія Бабиного Яру в минулому сторіччі, зокрема в часи Другої світової війни страшна і повчальна. Десятки тисяч жертв – це реальна ціна за людську безвідповідальність і маніакальне бажання панувати над світом. Водночас – це повчальний урок для нинішнього покоління, яке має знати усю правду про одну з найбільших трагедій людства.

Не зважаючи на те, що в історичній літературі та публіцистиці здебільшого висвітлюється єврейський аспект теми, вже сьогодні можна стверджувати про український, в тому числі християнський вимір Бабиного Яру.

Add a comment

Читати далі: Християнський вимір Бабиного Яру

 

Короткий виклад історичних дат, на які припадають найжорстокіші заборони рідної для українців мови

Середа, 10 листопада 2010, 08:53

1622 — наказ царя Михайла з подання московського патріарха Філарета спалити в державі всі примірники надрукованого в Україні “Учительного Євангелія”К. Ставровецького.

1696 — ухвала польського сейму про запровадження польської ови в судах і установах Правобережної України.

Add a comment

Читати далі: Короткий виклад історичних дат, на які припадають найжорстокіші заборони рідної для українців мови

   

Марк фон Хаґен: Історична наука не повинна залежати від того, хто прийшов до влади в країні

Неділя, 10 жовтня 2010, 20:35

«Відмінне трактування деяких історичних періодів в різних частинах України не є чимось новим. Подібний досвід зокрема переживає Німеччина, Іспанія, Бельгія. Завдання істориків в тому, щоб використовувати різноманітні історичні джерела для кращого розуміння процесів, які відбувалися в різних частинах країни протягом тривалого часу. Про це сказав Марк фон Хаґен, з університету штату Арізона на міжнародній конференції в УКУ науковців з України, Росії, Білорусі, США та Західної Європи.

Add a comment

Читати далі: Марк фон Хаґен: Історична наука не повинна залежати від того, хто прийшов до влади в країні

 

Резолюція Симпозіуму "Морально-етичні аспекти штучного переривання вагітності"

Вівторок, 28 вересня 2010, 20:56

Ми, учасники Симпозіуму – науковці, медики, представники влади та державних інституцій, релігійних та громадських організацій, засвідчуємо єдність позиції про цінність людського життя з моменту зачаття.

Add a comment

Читати далі: Резолюція Симпозіуму "Морально-етичні аспекти штучного переривання вагітності"

   

Сторінка 82 з 91

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/