Головна

Спільнота

Трагічна історія українського кобзарства (хроніка)

П'ятниця, 07 жовтня 2011, 13:49

 Вироком Спеціальної колегії Київського обласного суду від 14 жовтня 1935 р. була засуджена група кобзарів, які в 1920-х та на початку 1930-х років подорожували по теренам Київської та Дніпропетровської області, виконуючи народні пісні. Мали вони бібліотеку, де було понад сімсот книжок. Тут пропонується коротка інформація про цих кобзарів.

Add a comment

Читати далі: Трагічна історія українського кобзарства (хроніка)

 

Знайди 10 відмінностей, або: яка ціна нашої уважної свідомості?

Середа, 14 вересня 2011, 21:32

Пригадую в дитинстві нашу увагу, зосередженість, пам‘ять тренували грою «знайди 10 відмінностей»: у двох, наче б то схожих малюнках необхідно було знайти відмінності. Подобалась вона мені тоді, сьогодні не дуже… в подіях 5-ти денної давнини відмінностей далеко не 10 а декілька сотень. Останніми днями ЗМІ просто кишать інформацією про те, що на смітнику знайдені меморіальні «хрести-таблички» жертвам голодомору з калинового гаю на схилах Дніпра. Кишать інформацією постфактум і не більше. Жодних свідків події, жодних відповідей від влади чи інших міських служб. Ніде, нічого, ані чик-чи-рик. Запити нардепів, звернення, все наче вода у суху землю. Складається враження, що все так і було, радше нічого не було взагалі.

Add a comment

Читати далі: Знайди 10 відмінностей, або: яка ціна нашої уважної свідомості?

 

Чи підриває Церква довір’я населення до судової гілки влади?

Середа, 07 вересня 2011, 12:02

12 серпня 2011 року на сайті УНІАНу з’явилося повідомлення, у якому була розглянута позиція пана Олега Хрипуна, судді Вищого господарського суду, щодо ставлення церков до судових процесів.

Суддя Хрипун твердить, що церковні провідники своїми недоречними заявами розбурхують емоції населення на шкоду судової гілки влади. Він також наполягає, що відповідно до 35-ї статті Конституції України Церкви та релігійні організації жодним чином не повинні втручатися в судові процедури.

Add a comment

Читати далі: Чи підриває Церква довір’я населення до судової гілки влади?

   

Для режиму Януковича Церква – це бізнес

Середа, 07 вересня 2011, 10:55

Минулого тижня в Бразилії відбулася V сесія Патріяршого собору УГКЦ, яка направду підняла одне з нагальних питань нашої Церкви – питання монашества. Адже з часу великих христологічних контроверсій монашество завжди було і головним оборонцем Церкви, і Її постійним болем. Роль монашества у Церкві важко переоцінити. Тому питання монашества для будь-якої Помісної Церкви є надзвичайно важливим – адже це люди, які у повноті посвятили своє життя Богові, вони покликані бути євангельським знаком цьому світові в особливий спосіб. І тому питання ефективності монашества є надзвичайно важливим у загальній стратегії євангелізації світу.

Add a comment

Читати далі: Для режиму Януковича Церква – це бізнес

 

Притча про тисячу кульок

Середа, 31 серпня 2011, 10:10

Кілька тижнів тому я приготував собі каву, взяв ранкову газету і сів послухати радіо. Я повертав ручку приймача, поки раптом мою увагу не привернув оксамитовий голос якогось старого чоловіка. Він щось казав про «тисячі кульок». Я зацікавився, зробив гучніше і відкинувся на спинку крісла ...

- Добре, - сказав старий, - можу посперечатися, що ви дуже зайняті на роботі. Вчора, сьогодні, завтра. І нехай вам платять багато. Але за ці гроші вони купують ваше життя. Подумайте, ви не проводите цей час зі своїми коханими і близькими. Нізащо не повірю, що вам потрібно працювати весь цей час, щоб звести кінці з кінцями. Ви працюєте, щоб задовольнити ваші бажання.

Add a comment

Читати далі: Притча про тисячу кульок

   

Сторінка 78 з 91

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/