Головна

Спільнота

Список розстріляних у Сандармосі українців і вихідців з України

Четвер, 10 травня 2012, 15:23

Сандармох – 75 років розстрілу

В рамках спеціального проекту, приуроченого 75-м роковинам розстрілу «соловецького етапу» в урочищі Сандармох у Карелії, Радіо Свобода публікує списки українських жертв «Сандармоху» і просить всіх небайдужих долучитися до цього проекту. Ідея позначити 2012 рік як рік пам’яті жертв «Сандармоху» належить Оксані Забужко. Вона висловила цю думку в ефірі «Вашої свободи»

Add a comment

Читати далі: Список розстріляних у Сандармосі українців і вихідців з України

 

ОСТАННІЙ РОМАНТИК УКРАЇНСЬКОЇ РЕВОЛЮЦІЇ. ПОМЕР ГОЛОВА ОУН М. ПЛАВ’ЮК

Середа, 14 березня 2012, 03:06

Вістка про смерть Голови ОУН, останнього президента Української Народної Республіки на вигнанні, довголітнього парафіянина нашої Церкви Миколи Плав’юка застала мене у Харкові, в Свято-Дмитрівській церкві. Першою реакцією на цю звістку стала спільна молитва десятків людей, які особисто знали його і випадком долі зібралися у цей день у храмі.

А може не випадком долі, а з Божої ласки?

Ким був для України Микола Плав’юк?

Add a comment

Читати далі: ОСТАННІЙ РОМАНТИК УКРАЇНСЬКОЇ РЕВОЛЮЦІЇ. ПОМЕР ГОЛОВА ОУН М. ПЛАВ’ЮК

 

8 Березня: святкувати чи ні?

П'ятниця, 09 березня 2012, 01:00

Вже давно хотіла написати про 8 Березня. Перерила купу інформації в Інтернеті. Зазначу те, що є як прихильники так і противники свята. Я з прихильників. І свою думку хочу підтвердити аргументами. Та ось тут і перша проблема. Все немає часу, бо маленький синочок щохвилини потребує моєї уваги. Отож, сиджу я у декретній відпустці й у перервах між «гам–гуляти–спати» пишу статтю.

Add a comment

Читати далі: 8 Березня: святкувати чи ні?

   

Проблеми підлітків. Тиск і відкинення однолітків

П'ятниця, 28 жовтня 2011, 09:17

В книзі Дж. Мак-Дауелла і Б.Хостетлера «Як допомогти молоді» описано, як матір випадково прочитала щоденник своєї дочки-підлітка, намагаючись зрозуміти дивну поведінку своєї дитини останнім часом. В щоденнику було описано сексуальний досвід. Коли матір спробувала поговорити з донькою, та спочатку неймовірно обурилась, потім «почала плакати, але між риданнями вона розповіла історію відкинення і жорстокості, зневажливі погляди однокласників і безсердечні жарти, коли її впихали в шкафчик і копали в дверку, як учні обливали її їжею і напоями, коли вона сиділа одиноко в шкільній їдальні...

Add a comment

Читати далі: Проблеми підлітків. Тиск і відкинення однолітків

 

Негативну громадську думку про католиків постійно підживлюють різні політичні сили, біляцерковні структури, ЗМІ, – Людмила Филипович

Неділя, 16 жовтня 2011, 22:29


Сучасний стан Церкви в Україні, ЇЇ взаємини з владою, а також непоодинокі випадки утисків греко-католицьких громад, зокрема нещодавній інцидент в Донецьку, коли вірним УГКЦ відмовилися продовжити оренду, чим залишили їх без культової споруди, для «Католицького Оглядача» прокоментувала п. Людмила Филипович, релігієзнавець, д-р філос. наук, проф., зав. відділенням релігійних процесів Інституту філософії НАНУ.

Add a comment

Читати далі: Негативну громадську думку про католиків постійно підживлюють різні політичні сили, біляцерковні структури, ЗМІ, – Людмила Филипович

   

Сторінка 77 з 91

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/