Головна

Спільнота

Якими я б хотів бачити депутатів

Четвер, 15 листопада 2012, 12:31

Більше як десять років тому мені трапилося таке. Я працював у своїй кімнаті, коли до мене зайшов один знайомий. З першої миті я спостеріг його велику стурбованість. І справді, коли ми привіталися, він почав розповідати про свої проблеми, яких було чимало: особисті, родинні, господарські, громадські... Здавалося, усе, з чого складається нормальне людське життя, в якийсь спосіб у нього було захитане.

Add a comment

Читати далі: Якими я б хотів бачити депутатів

 

ТРЕБА ЗДОЛАТИ ЛЮДСЬКИЙ СТРАХ!

Середа, 24 жовтня 2012, 12:29

В Церкві Святого Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі замість традиційної проповіді у ці дні зачитують Слово Глави Української Греко-Католицької Церкви патріарха Святослава під промовистою назвою: «Про страх перед владою і страх Господній: до тих, хто не наважується діяти згідно з волею сумління».

Add a comment

Читати далі: ТРЕБА ЗДОЛАТИ ЛЮДСЬКИЙ СТРАХ!

 

«Ліщина» з «Дубом» обнялись...

П'ятниця, 12 жовтня 2012, 18:10

Із кожним роком їх усе менше. Тих правдешніх бандерівців, які нюхали порох і знають, як воно — жити все життя із незаслуженим клеймом «бандита» і «зрадника». 398 волинян нині мають відношення до національно–визвольних змагань, хоча ще зовсім недавно братство вояків ОУН–УПА нараховувало 500 ветеранів. Із них тих, хто безпосередньо брав участь у бойових діях, може, кілька десятків. Ще трохи — і не матимемо в кого спитати: як воно було насправді у ті далекі 40–ві роки? Хтось з українців досі проклинає Бандеру й чекає не дочекається нового Сталіна в Україні. А хтось просто вклякає на коліна й щодня молиться за свій народ, за свою державу. Як мої герої... Повстанське подружжя Мартинюків — майже шість десятиліть разом.

Add a comment

Читати далі: «Ліщина» з «Дубом» обнялись...

   

Церкви усвідомлюють потребу екологічного очищення

Четвер, 13 вересня 2012, 22:43

З нагоди екологічного Дня-Творця, 13 вересня у приміщенні культурно-мистецького центру Національного Університету Києво- могилянська Академія відбувся екологічний круглий стіл «Любов до рідної Землі», метою якого було об’єднати зусилля Церков для збереження чистоти на нашій землі, підвищити загальну культуру людей та виховати бережне ставлення до природи.

Add a comment

Читати далі: Церкви усвідомлюють потребу екологічного очищення

 

Всесвітньовідомий хор імені Лисенка в Україні

П'ятниця, 31 серпня 2012, 10:02

Голландський хоровий колектив, який відомий на весь світ своїми душевними співами, хор, який прославляє українську культуру, зовсім скоро приїде з концертною програмою до нашої країни. Це велика честь побувати на їхніх концертах, адже в їхньому репертуарі – пронизливі літургійні та народні твори, які залишають свій слід глибоко в серці кожного слухача.

Хор імені Лисенка був заснований 1996 року великим українцем, музикологом, композитором, оперним співаком, уродженцем міста Долини, що на Івано-Франківщині Мирославом Антоновичем. Хлопець ще з дитинства виражав велику любов до музики, саме тому вивчав музичні науки й спів у Львові та виступав у різних операх. Пан Антонович закінчив навчання в Утрехтському університеті та захистив дисертацію під керівництвом професора доктора А. Смейерса.

Add a comment

Читати далі: Всесвітньовідомий хор імені Лисенка в Україні

   

Сторінка 76 з 91

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/