Головна

Спільнота

«Служаниця» свого сина (оновлено)

Вівторок, 09 квітня 2013, 13:02

Ніна Марченко (Смужаниця) все своє життя слідувала прикладу Матінки Божої

4 квітня у Спілці письменників України відбулася презентація книги про життя Ніни Марченко (Смужаниці, 1929-2011) «Матінка Ніна» – матері відомого дисидента-шістдесятника Валерія Марченка. Серед упорядників книги – прихожанка Церкви Святого Миколая на Аскольдовій Могилі Наталія Пуряєва та Андрій Горбаль, небіж Ніни Марченко.

Add a comment

Читати далі: «Служаниця» свого сина (оновлено)

 

В Україні стартує соціальний проект поколінь «Встигни сказати головне»

Понеділок, 08 квітня 2013, 14:39

Міжнародний громадський рух «Живи» ініціює в Україні новий соціальний проект поколінь «Встигни сказати головне», який стартує 20 квітня під девізом «Щоб звернути серця батьків до дітей».

Метою проекту є об'єднати молоде покоління країни навколо уваги і дієвого співчуття по відношенню до старшого покоління, сприяти розвитку почуття вдячності і поваги дітей до батьків, чути покоління, щоб встигнути сказати головне!

Add a comment

Читати далі: В Україні стартує соціальний проект поколінь «Встигни сказати головне»

 

Не сперечаймося про те, хто більше завинив

Четвер, 28 березня 2013, 14:12

Про минуле, зокрема, оте жорстоке й довговічне, можна міркувати по-різному: тямкувати про власні кривди, леліяти мрії про помсту, плекати біль і культивувати ненависть до переслідувачів. Можна також – а це далебі важче – переступити крейдове коло взаємної недовіри й ворожості, щоб створити інше майбутнє в ім’я порозуміння й примирення.

Add a comment

Читати далі: Не сперечаймося про те, хто більше завинив

   

Заповіді 104-річного Андрія Ворона

Вівторок, 26 березня 2013, 12:35

«Десятиліттями я живу в одному місці. Роблю одну роботу. Веду бесіди з одними людьми. Сідаю за той же стіл у той же час і їм майже однакову їжу. Лягаю в один час в одне ліжко...Минають літа, але ніщо не міняється — ні довкілля, ні я. Бо не міняється моя душа. І це добре. Дивлюся на образи діда, батька, на своїх онуків і правнуків - і здається, що я на цьому світі був завжди. І буду вічно...»

Андрій Ворон

Add a comment

Читати далі: Заповіді 104-річного Андрія Ворона

 

ПАМ'ЯТЬ ПРО ГОЛОВУ ОУН М.ПЛАВ’ЮКА

Вівторок, 12 березня 2013, 00:42

Щиро дякую усім, хто з нагоди річниці смерті Голови ОУН Миколи Плав’юка прийшов вшанувати його пам'ять. Передусім вдячний настоятелю Церкви Святого Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі отцю Ігорю, який відправив зворушливу панахиду за покійним і завершив її виконанням державного гімну України. Як відомо, М. Плав’юк був довголітнім парафіянином цієї Церкви, допомагав її становленню. Сьогодні ж Церква гідно вшанувала пам'ять свого вірного парафіянина.

Add a comment

Читати далі: ПАМ'ЯТЬ ПРО ГОЛОВУ ОУН М.ПЛАВ’ЮКА

   

Сторінка 74 з 91

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/