Головна

Історичні постаті у християнстві

Три титули Блаженішого Йосифа Сліпого

Четвер, 31 жовтня 2013, 18:45

Йосиф Сліпий

Мабуть не має більш дослідженої теми з біографії Блаженішого Йосифа Сліпого, ніж питання його змагань за патріарший статус Української Греко-Католицької Церкви. В цьому немає нічого дивного, оскільки на фоні передвоєнної діяльності та 18 літнього ув’язнення, які є висвітлені слабше, його активність після звільнення у 1963 році з радянського концтабору мала ефект перманентного землетрусу. Скоріш за все Папа Іван ХХІІІ, який приклав багато зусиль для звільнення Патріярха Йосифа, не міг передбачити, яким буде результат цього звільнення.

Add a comment

Читати далі: Три титули Блаженішого Йосифа Сліпого

 

Українська новомучениця Марія Шведа

П'ятниця, 11 жовтня 2013, 00:09

У папській каплиці у Ватикані є велика настінна мозаїка, яку з нагоди 50-літнього священицького служіння Йоана Павла ІІ подарувала йому Колегія кардиналів. На мозаїці зображені мученики нових часів. «Мученики, – пише о. Марко Рупнік, автор мозаїки, – це ті, що своїм життям вказують на Христа, живого в історії». І серед них – українська дівчина Марія Шведа, котру по-звірячому вбили у Львові 1982 року: рятуючи від арешту підпільного греко-католицького священика, вона забрала його сумку з богослужбовими речами. Тоді ця історія наробила багато шуму у світі, про це говорили «Радіо Свобода», Ватикан. Багато з тих, що знали її, вважають її святою. Її імя – серед тих новомучеників, яких Постуляційний центр УГКЦ готує до беатифікації.

Add a comment

Читати далі: Українська новомучениця Марія Шведа

 

Шлях Йоана Павла ІІ до святості

Понеділок, 30 вересня 2013, 16:47

Канонізація, тобто, проголошення святими Католицької Церкви блаженних Пап Івана ХХІІІ та Івана Павла ІІ відбудеться 27 квітня 2014 р., в Неділю Божого Милосердя. Цю дату, разом з канонізаційними декретами, затверджено під час консисторії кардиналів, яка відбулася під проводом Римського Єпископа Франциска у понеділок, 30 вересня 2013 р.

Йоан ХХІІІ стане святим за 50 років по смерті й 13 років по беатифікації.

Шлях померлого 2 квітня 2005 року Йоана Павла ІІ до проголошення святим визнано за найшвидший у сучасній історії.

Add a comment

Читати далі: Шлях Йоана Павла ІІ до святості

   

Велике серце, відкрите Богові: інтерв’ю з Папою Франциском (ч. 3)

Понеділок, 23 вересня 2013, 19:07

Папа з чернечого ордену

Папа Франциск — перший Понтифік із чернечого ордену з часів камальдула Григорія XVI, обраного 1831 року. Я запитую: «Яке особливе місце монахів та монашок в сьогоднішній Церкві?» Add a comment

Читати далі: Велике серце, відкрите Богові: інтерв’ю з Папою Франциском (ч. 3)

 

Святий Піо з П’єтрельчіни

Понеділок, 23 вересня 2013, 15:46

Padre PioПапа Іван Павло II канонізував, тобто проголосив святим, Падре Піо - італійського ченця-капуцина, відомого у всьому світі сповідника і містика. Акт канонізації, незважаючи на палючу спеку, відбувся у присутності 250 тисяч віруючих і паломників на площі св. Петра в Римі і став одним з наймасовіших заходів в італійській столиці від часу ювілейних святкувань 2000 року.

Add a comment

Читати далі: Святий Піо з П’єтрельчіни

   

Сторінка 38 з 51

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/