Головна

Історичні постаті у християнстві

Святий Йосафат, єпископ і мученик

Середа, 13 листопада 2013, 01:07

Православні його затаврували як зрадника, а католики східного обряду вбачають у ньому символ єднання Східної Церкви з Престолом Святого Петра. Коли ж завершаться політично-релігійні поділи, залишиться тільки питання про те, чи любила ця людина Христа і чи жила цією любов’ю.

Йосафат Кунцевич (1580-1623), хресне ім’я – Іван, народився в родині міщан у Володимирі-Волинському.

Add a comment

Читати далі: Святий Йосафат, єпископ і мученик

 

«Історія життя святого Димитрія вчить, що не потрібно боятися приймати благословення, а варто боятися давати його…»

П'ятниця, 08 листопада 2013, 20:25

8 листопада Східна Церква вшановує пам'ять святого Димитрія Солунського. Його часто називають «другим апостолом Павлом» через те, що він свідчив свою віру в м. Салоніки. Саме там свого часу заснував першу громаду вірних апостол Павло.

Про життя та мученицьку смерть святого Димитрія, його особливе благословення святого Нестора на бій із гладіатором розповідає о. Василь Рудейко, заступник голови Патріаршої літургійної комісії УГКЦ, священик храму Священномученика Климентія Шептицького у Львові.

Add a comment

Читати далі: «Історія життя святого Димитрія вчить, що не потрібно боятися приймати благословення, а варто боятися давати його…»

 

Іван Павло ІІ: Європа в контексті інших континентів

Четвер, 07 листопада 2013, 21:08

Співвідношення між Церквою Європи і позаєвропейськими Церквами найкраще розглядати з перспективи пособорової науки про communio ecclesiarum, спільності, яка формується обміном дібр і служб, її результатом є взаємозбагачення. Католицька Церква у Європі, особливо в Західній Європі, вже століттями живе поряд з протестантськими християнами, а на її Сході поряд з православними. Найкатолицькішим континентом є Латинська Америка. У Північній Америці католики складають відносну більшість.

Add a comment

Читати далі: Іван Павло ІІ: Європа в контексті інших континентів

   

Митрополит Андрей через призму Блаженного Священномученика Леоніда Фьодорова

Неділя, 03 листопада 2013, 10:32

У своєму історичному дослідженні, на основі доступних мені матеріалів та документів, хочу розглянути та проаналізувати особу екзарха о. Леоніда Фьодорова, його діяльність та внесок у розвиток Російської Греко-Католицької Церкви (далі РГКЦ) на тлі нелегких історичних та політичних подій того часу. Його життя та діяльність тісно проходить разом з видатною постаттю Української Греко-Католицької Церкви ХХ століття – митрополитом Андреєм Шептицьким, що від початку їхнього знайомства, став для отця Леоніда Фьодорова духовним отцем.

Add a comment

Читати далі: Митрополит Андрей через призму Блаженного Священномученика Леоніда Фьодорова

 

«Неможливо говорити про український патріотизм без постаті Андрея»

Субота, 02 листопада 2013, 18:37

«Говорячи про слугу Божого митрополита Андрея, роздумуючи над значенням цієї постаті в історії нашої Церкви й нашого народу, ми сьогодні служимо Літургію за його прославу», – зауважив Предстоятель під час своєї проповіді до членів Патріаршого товариства.

Add a comment

Читати далі: «Неможливо говорити про український патріотизм без постаті Андрея»

   

Сторінка 37 з 51

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/