Головна

Історичні постаті у християнстві

Собор святого Предтечі і Хрестителя Господнього Йоана

Понеділок, 20 січня 2014, 14:21

На наступний день святого Богоявлення Собор чесного і славного пророка, Предтечі і Хрестителя Господнього Івана від початку Церква прийняла святкувати. Годилося-бо вшанувати святкуванням того, хто послужив божественного Хрещення таїнству, поклавши свою руку на голову Владики. Зразу-бо після хрещення Господнього Хреститель вшановується і піснями славиться соборно. Собор-бо говоримо, коли збираються люди в церкву на спів і славословлення Боже, на честь і похвалу вшанованого святом великого Івана Предтечі і Хрестителя. Такий же собор, який по всіх, що у вселенній, церквах відбувався і нині відбувається.

Add a comment

Читати далі: Собор святого Предтечі і Хрестителя Господнього Йоана

 

Празник Святого Первомученика Степана

Четвер, 09 січня 2014, 06:32

У Христовому Різдві ми бачили безконечну Божу любов і жертву задля нас грішних. А третього дня після празника Христо­вого Різдва свята Церква наводить нам геройський приклад любови Бога в особі святого первомученика Степана. Святий Григорій Ниський у проповіді на честь святого Степана каже: "Ось ми переходимо з празника на празник і приймаємо благодать за благо­дать. Вчора наповняв нас подивом Господь вселенної, а сьогодні наповняє нас подивом ученик Господа. Яким способом цей, а яким той? Той (Христос) задля нас прийняв людську природу, а цей (Степан) задля Господа позбувся людської природи". Мученицька смерть святого Степана дійсно незвичайна, але незвичайний також і культ, який він має у Христовій Церкві від апостольських часів. Add a comment

Читати далі: Празник Святого Первомученика Степана

 

Собор Пресвятої Богородиці

Середа, 08 січня 2014, 06:27

"В небі Він один від Одного Єдинородний, а на землі Він один від однієї Діви Єдинородний" (Святий Йоан Золотоустий).

Празник Христового Різдва показує величний Божий план відкуплення людського роду. Божий Син з безконечної любови до нас стає малою Дитиною. На свою Матір Він вибирає Пречисту Діву Марію. Завдяки Пресвятій Богородиці Божі плани могли стати дійсністю. Без неї не було б Христового Різдва, не було б відкуп­лення.

Add a comment

Читати далі: Собор Пресвятої Богородиці

   

В світі немає ніяких випадковостей і все звершується по незмінному Промислу Божому, для всього є висока мета

Неділя, 22 грудня 2013, 00:06

«Багато людей святкують празники і знають їх назви,але незнають  причин,чому вони встановленні». Св. Іоан Золотоуст

Сьогодні Православна Церква святкує незвичайну подію, а саме - зачаття праведною Анною Пресвятої Богородиці.

Господь, який Втілився для спасіння роду людського, поступово підготовлював для Себе на землі Пречисту Матір свою - у вибраному потомстві Авраама, в царстві іудейському, в царському племені Давида, в покірливому і праведному сімействі, у високопокірливій і цілком відданій Богу Діві. Праведні її батьки Іоаким і Анна своїм благочестям перевершували своїх сучасників.

Add a comment

Читати далі: В світі немає ніяких випадковостей і все звершується по незмінному Промислу Божому, для всього є висока мета

 

У Росії злякалися катехизису Андрея Шептицького

Понеділок, 16 грудня 2013, 22:43

Книжку митрополита Андрея (Шептицького) було визнано в Росії екстремістською і включено у Федеральний список екстремістських матеріалів, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на російський Інформаційно-аналітичний центр "Сова".

Наприкінці листопада 2013 року увагу громадськості привернув п. 2087 Федерального списку екстремістських матеріалів, що з`явився там 4 жовтня 2013 р. Це книжка митрополита Андрея (Шептицького) "Правдива Вiра" (Люблін, 1990), включена до Списку на підставі рішення Мещанського районного суду Москви від 14 березня 2013 р.

Add a comment

Читати далі: У Росії злякалися катехизису Андрея Шептицького

   

Сторінка 35 з 51

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/