Головна

Історичні постаті у християнстві

7 фактів про Папу Івана ХХІІІ

П'ятниця, 02 травня 2014, 08:23

Анджело Джузеппе Ронкаллі (мирське ім'я Папи Івана XXIII) народився на півночі Італії в містечку Сотто-іль-Монте в провінції Бергамо 1881 року. Виходець із селянської родини, він зберіг до кінця життя зв'язок з ріднею, з братами, які так і залишилися селянами. У віці 23 років був висвячений у сан священика. У 1925 році Ронкаллі, отримавши сан єпископа, починає дипломатичну кар'єру, виконуючи обов'язки Папського Нунція (посланця) у Болгарії, Греції, Туреччині та Франції. У 1953 році став кардиналом і Патріархом Венеції. А 28 жовтня 1958 року конклав обрав Ронкаллі 261-им Наступником св. Петра.

Add a comment

Читати далі: 7 фактів про Папу Івана ХХІІІ

 

Довірившись Богу…

Вівторок, 29 квітня 2014, 09:09

«Дуже багато людей не усвідомлює, що головним чином саме вони є відповідальними за надання глибокого сенсу власному життю.» — Так сказала людина, ім’я якої нещодавно зазвучало по-новому. І, можливо, її слова не мали б такої сили, якби ця особистість своїм життям не стала втіленням, усвідомленням змісту вищеназваної фрази. Юнаком, прокидаючись кожного ранку, він бачив із вікна своєї кімнати старий годинник, на якому нанесені були слова: «Час втікає, вічність чекає.»

Add a comment

Читати далі: Довірившись Богу…

 

Добрий і Великий — святі разом

Субота, 26 квітня 2014, 22:24

Дещо несподівано пролунало рішення Папи Франциска про спільну канонізацію Йоана ХХІІІ і Йоана Павла ІІ. Добрий Папа і Великий Папа разом входять до почту святих.

«Та хіба Рим їх вмістить?» — бідкалися мешканці Вільного Міста, думаючи про натовпи, які прибудуть на 27 квітня 2014 р. на канонізаційні урочистості. Йдеться не мало не багато як про двох найбільших свідків віри соборної епохи: один дав імпульс віднові Церкви, інавгуруючи ХХІ-й в історії християнства Вселенський Собор; другий як активний його учасник втілював Собор у життя, самим собою показуючи, ким може бути пособорний католик і пособорний пастир. Add a comment

Читати далі: Добрий і Великий — святі разом

   

Все його життя було присвячене таємниці хреста

Вівторок, 22 квітня 2014, 12:14

«Те, що я міг працювати разом з обома майбутніми святими — це для мене велика честь», — сказав в інтерв'ю Ватиканському радіо Артуро Марі, який протягом понад 50 років був папським фотографом.

Він супроводжував Йоана XXIII та Йоана Павла II не тільки під час їх публічних зустрічей, але також в дуже особисті моменти життя. Фотограф зазначив, що Добрий Папа приваблював до себе людей своєю простотою і посмішкою.

Add a comment

Читати далі: Все його життя було присвячене таємниці хреста

 

Тернистий шлях Йосипа Сліпого

П'ятниця, 11 квітня 2014, 03:09

20 листопада виповниться 25 років з дня легалізації УГКЦ. А у вересні буде видано книжку спогадів Патріарха, які він після звільнення з ув’язнення писав і ховав у шухляду. Книгу опрацювала комісія в Римі, створивши до неї додаток з іменами осіб, яких згадує Блаженніший і які вже могли затертися в пам’яті нащадків.

Його називають «патріархом». Намісником великого Митрополита Йосип Сліпий став після смерті Андрея Шептицького у листопаді 1944 року. Не минуло й півроку, як його заарештували в резиденції біля собору святого Юра у Львові, і більше він не бачив України.

Add a comment

Читати далі: Тернистий шлях Йосипа Сліпого

   

Сторінка 33 з 51

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/