Головна

Світ

Привітання Папи Венедикта XVI з нагоди Дня Незалежності України, надіслане на ім’я Президента України Віктора Ющенка

Понеділок, 24 серпня 2009, 12:32

Його Висоповажності
Панові Віктору Ющенку
Президентові України

Національне свято України дарує мені нагоду звернутися до Вашої Високоповажності з побажаннями миру та щастя, які я виражаю Вам та усім Вашим співвітчизникам.

Add a comment

Читати далі: Привітання Папи Венедикта XVI з нагоди Дня Незалежності України, надіслане на ім’я Президента України Віктора Ющенка

 

Тема міграції в новій енцикліці Папи Венедикта XVI «Caritas in Veritate»

Понеділок, 20 липня 2009, 22:29

http://3.bp.blogspot.com/_WPjZST8SC40/SD3LDY9qqDI/AAAAAAAASME/xkzl2zvqZ74/s400/destauranimams121007.jpg«Caritas in Veritate» (з лат. «Любов у істині») є третьою за чергою енциклікою Папи Венедикта XVI. Цього разу Святіший Отець присвячує свої роздуми соціальним проблемам та темі цілісного розвитку людини. Як відомо, нова енцикліка була підписана до друку Папою Венедиктом XVI 29 червня 2009 року, а 7 липня, напередодні самміту «Великої вісімки», що проходив у Аквілі (Італія), «Caritas in Veritate» була представлена та опублікована французькою, англійською, італійською, польською, португальською, іспанською та німецькою мовами.

У п'ятому розділі під заголовком «Співробітництво людської родини» енцикліка «Caritas in Veritate» звертає увагу світової громадськості зокрема на проблеми міграції.

Як відомо, феномен міграції як з огляду української численної еміграції в країни Західної Європи та Америки, так і з огляду іноземної імміграції в Україну є неабияк актуальний і українському суспільству, який нажаль поки що не знаходить широкого відголосу ні серед політиків, ні в українських ЗМІ. Add a comment

Читати далі: Тема міграції в новій енцикліці Папи Венедикта XVI «Caritas in Veritate»

 

В очікуванні третьої енцикліки Папи: чи і яким чином повинна говорити Церква про соціальні питання?

Понеділок, 06 липня 2009, 23:31

У вівторок, 7 липня 2009 р., буде оприлюднена третя енцикліка Вселенського Архиєрея Венедикта XVI, присвячена соціальним питанням. Як розповідав сам Святіший Отець, процес її приготування був тривалим і непростим, зважаючи й на актуальні проблеми, з якими зустрілося людство і на які очікує відповіді з боку Церкви. Протягом кількох останніх місяців, при різних нагодах, сам Папа Венедикт XVI зазначав, якими будуть її основні теми.

Add a comment

Читати далі: В очікуванні третьої енцикліки Папи: чи і яким чином повинна говорити Церква про соціальні питання?

   

Традиційна проща до Пуху

Понеділок, 06 липня 2009, 22:51

Напередодні Дня Всіх святих українського народу у минулу суботу відбулася IV проща до мощей блаженної Едігни з благословення Апостольського Екзарха Німеччини і Скандинавії Петра Крика. Під час подорожі прочани поклонилися до мощей блаженної Едігни, зустрілися із головою громадської організації «Товариство Едігна» Едігною Келлерманн,  а  також відслужили Божественну літургію. Add a comment

Читати далі: Традиційна проща до Пуху

 

Папа Венедикт XVI поблагословив корони для гошівської чудотворної ікони Матері Божої

Середа, 01 липня 2009, 22:50

Сьогодні, 1 липня 2009 р., під час загальної аудієнції на площі Святого Петра у Ватикані, Святішому Отцеві Венедиктові XVI була подарована копія гошівської чудотворної ікони Матері Божої, яку для Папи привіз о. Дам'ян Кастран, ЧСВВ, ігумен василіянського монастиря у с. Гошеві, що в Долинському районі Івано-Франківської області. Вселенський Архиєрей також поблагословив золоті корони для ікони, перед якою моляться тисячі паломників Ясної Гори. Коронація ікони відбудеться 28 серпня 2009 р., у празник Успіння Пресвятої Богородиці.

Add a comment

Читати далі: Папа Венедикт XVI поблагословив корони для гошівської чудотворної ікони Матері Божої

   

Сторінка 48 з 56

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/