Головна

Тема номера

Святий Миколай

Четвер, 19 грудня 2013, 13:16

19 грудня православні люди всього світу святкують день святого Миколая Чудотворця. За народними повір’ями саме в цей день Миколай Чудотворець спускався на землю з небес і обходив весь світ, допомагаючи знедоленим і відновлюючи справедливість.

З поміж великих святих угодників Божих святитель Миколай Чудотворець користується особливою любов’ю нашого народу. Add a comment

Читати далі: Святий Миколай

 

«Ми хочемо перейти до «території гідності»

Середа, 18 грудня 2013, 08:52

Владика Борис Ґудзя, Президент Українського католицького університету — про плюси й мінуси Євросоюзу, потугу ненасилля та потребу систематичної громадянської праці.

Як і в час Помаранчевої революції, владика Борис майже з перших днів приєднався до Майдану. Тільки тоді він був звичайним священиком, нині ж – єпископом Паризької єпархії святого Володимира Великого УГКЦ для греко–католиків Франції, Швейцарії та країн Бенілюксу.

Add a comment

Читати далі: «Ми хочемо перейти до «території гідності»

 

Любомир Гузар. Слово до молодих людей Майдану!

Понеділок, 16 грудня 2013, 01:46

Слава Ісусу Христу!

Сердечний усім вам привіт. Хочу особливо привітати присутніх тут молодих людей, студентів. З огляду на мій стан здоров’я не можу сьогодні бути з вами, тому передаю мій привіт і мої думки для вас на письмі і дуже вдячний я тому, хто їх вам прочитає.

Add a comment

Читати далі: Любомир Гузар. Слово до молодих людей Майдану!

   

Мільйони українців вірять у свою Богом дану гідність

Неділя, 15 грудня 2013, 01:53

Місто в місті. За три тижні Майдан у Києві перетворився на живий урбаністичний організм, чисельність населення якого співмірна з райцентром. На забарикадованій території справно охороняють, годують, прибирають, навчають, розважають і рятують душі. У час спокою — служать Літургії, сповідають, підтримують тих, хто занепадає духом.

Add a comment

Читати далі: Мільйони українців вірять у свою Богом дану гідність

 

Введення у Храм Пресвятої Богородиці

Середа, 04 грудня 2013, 16:16

У спасительні дні, що передують святу Різдва Господа нашого Ісуса Христа, хочеться більш щиро вознести молитви до Преблагословенної, Котра є Джерелом нашої радості і спасіння, Котра послужила великій Тайні Боговтілення.

В акафісному піснеспіві Церква символічно називає Богоматір Зорею, яка провістила Сонце, тобто нашого Спасителя, Променем розумного Сонця, Світилом незаходимого Світла, оскільки Божа Матір просвіщає нас світлом Свого Сина, просвіщає усіма шляхами і засобами. Згадаємо про один з них — святий храм.

Add a comment

Читати далі: Введення у Храм Пресвятої Богородиці

   

Сторінка 126 з 148

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/