Головна

Тема номера

Церква сьогодні готова витримати будь-які приниження

Понеділок, 20 січня 2014, 18:42

Вдивляючись у Христа, який хрестився у Йордані, ми сміло кажемо: що Церква сьогодні повинна і готова витримати будь-які приниження, Церква повинна стати поруч з тим, у кого забрали завтрашній день, забрали свободу і право, стати поруч з тими, хто сьогодні є у розпачі. Про це сказав сьогодні Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав (Шевчук) у проповіді до вірних під час Архиєрейської Літургій в Патріаршому Соборі Воскресіння Христового, у один з найбільших свят у Літургійному році – Богоявління Господнє.

Add a comment

Читати далі: Церква сьогодні готова витримати будь-які приниження

 

Празник Господнього Богоявлення

Неділя, 19 січня 2014, 00:37

«Тоді прибув Ісус із Галилеї на Йордан до Йоана, щоб хреститися від нього» (Мт. З, 13).

Свята Церква перед празником Господнього Богоявлення у богослуженнях  звертається до своїх вірних: "Вифлеєм залишивши, преславне чудо, спішімо  до Йордану душею гарячою і там побачимо страшне таїнство" (Світилен  утрені з 3 січня). Це таїнство Господнього Богоявлення, це Хрещення  Господа нашого Ісуса Христа в ріці Йордані. У цьому таїнстві Ісус  Христос об'являє себе як Месію і Спасителя.

Add a comment

Читати далі: Празник Господнього Богоявлення

 

Навечір'я Богоявлення

Субота, 18 січня 2014, 06:09

Свято Богоявлення, яке в народі називають ще Водохрещенням, за Юліанським календарем відзначають 19 січня (6 січня — за Григоріанським), воно завершує цикл Різдвяних свят. Йдеться про хрещення Ісуса Христа в ріці Йордан, під час якого Христос об'являє себе як Месію і Спасителя. Про це свідчить при Хрещенні, як каже Євангеліє, сам Отець Небесний голосом із неба: «Ти єси Син мій любий, у тобі — моє уподобання» (Мр. 1, 11); свідчить Святий Дух, що у вигляді голуба сходить на Нього; свідчить також Іван Хреститель, вказуючи на Нього: «Ось Агнець Божий, який гріхи світу забирає» (Йо. 1, 29).

Add a comment

Читати далі: Навечір'я Богоявлення

   

Обрізання Господнє

Вівторок, 14 січня 2014, 00:18

Апостол: Кл 2, 8-12 Євангеліє: Лк 2, 20-21. 40-52

На восьмий день після Різдва Христового святкуємо Його найменування, про це нам говорить Євангеліє: "Як сповнилося вісім день, коли мали обрізати хлоп'ятко, назвали його Ісус - ім'я, що надав був ангел, перше, ніж він зачався у лоні" (Лк 2, 21). У Старому Завіті знаходимо слова, котрі Господь сказав до Авраама: "Ти берегтимеш союз мій, ти й твої потомки... Ви одріжете тіло на передній вашій шкірці, й це буде знаком союзу між мною й вами.

Add a comment

Читати далі: Обрізання Господнє

 

Агентурна справа "Ходячие". НКВД проти УГКЦ

Понеділок, 13 січня 2014, 23:25

Справу розпочали у 1939-му, а завершили у 1945 році. Загалом ув'язнено дев'ять осіб на чолі з митрополитом Йосипом Сліпим. Це стало першим ударом по греко-католицькій церкві на шляху до її остаточної ліквідації. Та це був лише початок... Далі "розробки" продовжилися.

Із встановленням радянської влади на західноукраїнських землях розпочався чітко організований і спланований наступ на Українську Греко-Католицьку церкву.

Add a comment

Читати далі: Агентурна справа "Ходячие". НКВД проти УГКЦ

   

Сторінка 124 з 148

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/