Головна

Тема номера

«Бог є з нами і промовляє до нас через Єпископа Рима».

Четвер, 13 березня 2014, 22:18

Святіший Отче, 13 березня цього року виповнюється перша річниця Вашого понтифікату. Весь Божий народ з великою радістю згадує той день, коли Архиєпископ з Буенос- Айреса, «майже з кінця світу», був покликаний Господом для виконання служіння апостола Петра.

Сьогодні Церква Христова хоче подякувати Господу за багаті божественні ласки, даровані вірним у Вашій особі. Ваша Святосте, ми глибоко вдячні Вам за Вашу батьківську турботу та невпинне служіння Ad majorem Dei gloriam (на славу Божої величі) і на благо Церкви Христової.

Add a comment

Читати далі: «Бог є з нами і промовляє до нас через Єпископа Рима».

 

Голос Божий через слово Тараса відкриває сьогодні нам значення того, що Бог є з нами

Неділя, 09 березня 2014, 22:58

Про це сказав сьогодні, у Неділю православ’я, Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав (Шевчук) під час Архиєрейської Літургії в соборі Воскресіння Христового.

Предстоятель УГКЦ пояснив, що в Неділю православ’я ми особливо відчуваємо повноту апостольської віри Христової Церкви, істинність цієї віри.

Add a comment

Читати далі: Голос Божий через слово Тараса відкриває сьогодні нам значення того, що Бог є з нами

 

«Великий піст стане дієтою, якщо ми, відмовляючись від певної їжі, не матимемо часу для Бога»

Вівторок, 04 березня 2014, 13:51

Розпочався Великий піст, який є найбільшим і найстрогішим у нашому літургійному році. Нам варто усвідомити, що він полягає не лише у відмові від певних страв чи від звичного ритму життя. Піст покликаний поглибити наші духовні стосунки з Богом. Про те, як правильно дотримуватися Великого посту, і про його літургійні особливості розповідає о. Василь Рудейко, доктор богослов'я, заступник голови Патріаршої літургійної комісії УГКЦ, священик храму Священномученика Климентія Шептицького у Львові.

Add a comment

Читати далі: «Великий піст стане дієтою, якщо ми, відмовляючись від певної їжі, не матимемо часу для Бога»

   

Рада має сформувати владу, спроможну врятувати цілісність та суверенітет України

Середа, 26 лютого 2014, 22:58

Про це йдеться у спільному повідомленні Глав українських церков, попередніх Глав Держави та відомих суспільних авторитетів з Ініціативної групи “Першого грудня”.

Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет та Глава Української греко-католицької церкви Блаженнійший Святослав (Шевчук),

Add a comment

Читати далі: Рада має сформувати владу, спроможну врятувати цілісність та суверенітет України

 

Потрібно добиватися справедливості, але не носити в серці ненависті

Вівторок, 25 лютого 2014, 21:09

Останні події на Майдані сколихнули всю Україну. Понад 80 хлопців полягло під час протистоянь та під кулями снайперів у боротьбі з режимом. Чимало людей зараз прагне помсти та палає ненавистю до силовиків.

Безумовно, злочинці повинні бути покарані, однак варто втамувати свій гнів, щоби не допустити до ще однієї кривавої розправи, – наголошує речник УГКЦ о. Ігор Яців.

Add a comment

Читати далі: Потрібно добиватися справедливості, але не носити в серці ненависті

   

Сторінка 119 з 148

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/