Головна

Тема номера

Три гріхи медіа: дезінформація, очорнення, знеславлення

Понеділок, 24 березня 2014, 23:01

Найбільші гріхи медіа — це ті, що йдуть дорогою брехні, і їх є три: дезінформація, очорнення та знеславлення. А найважчий із них — це дезінформація. Святіший Отець закликав медійників завжди шукати правду. На цій дорозі, наголосив Папа, потрібно бути уважним до небезпек, щоб не стати інтелектуалом без інтелекту чи моралістом без добра, або, шукаючи прекрасне, можна натрапити на штучну красу, плід макіяжу, яка насправді не існує. Завдання медіа — шукати «істину, красу і добро такими, якими вони походять від Бога та перебувають в людині».

Add a comment

Читати далі: Три гріхи медіа: дезінформація, очорнення, знеславлення

 

Покаяння мусить стати початком нового українського суспільства

Неділя, 23 березня 2014, 21:50

Коли відкриваємо Святе Письмо там, де починається історія Праотця нашого Авраама, то впираємося у дивовижну фразу: «Сказав Ягве до Аврама: Вийди до себе з землі твоєї, з твоєї рідні, і з дому батька твого в край, що його я тобі покажу» (Бут. 12, 1). Відразу зазначу, не шукайте її у своїх Бібліях, там вона виглядає дещо інакше – там немає отого «до себе». Адже гебрейський вираз l??-l??? зазвичай перекладають: «Вийди». Бо неможливо українською сказати: «Вийди до себе з землі твоєї», щоб не поставити слухача у позицію нерозуміння.

Add a comment

Читати далі: Покаяння мусить стати початком нового українського суспільства

 

Хрестопоклонна неділя

Неділя, 23 березня 2014, 00:33

"Хресту Твоєму поклоняємось, Владико, і святеє Воскресення Твоє славимо" (Тропар утрені).

Святий Великий піст — це час особливого внутрішнього й зовнішнього вмертвіння і покути.

Add a comment

Читати далі: Хрестопоклонна неділя

   

Правила суспільного життя, які маємо реалізувати в новій Україні

Субота, 22 березня 2014, 00:54

Позаду нас кілька місяців, сповнених трагічних подій. Позаду також період безправ’я та безладу, який ослабив нашу країну в усіх сферах суспільного життя. Продовжують тримати нас у напрузі події в Криму, і ми не цілком упевнені, як розвиватиметься ситуація в інших регіонах України.

Однак можемо говорити про початок суттєвих змін у житті нашого народу, – змін, які повинні привести до повної нормалізації суспільного життя.

Add a comment

Читати далі: Правила суспільного життя, які маємо реалізувати в новій Україні

 

Акт посвяти України під Покров Пресвятої Богородиці

П'ятниця, 21 березня 2014, 07:03

Продовжуючи служіння моїх великих попередників на Києво-Галицькому престолі, знову прагну в сопричасті з усією нашою Церквою в Україні та на поселеннях відновити Акт посвяти українського народу під всемогутній Покров Пресвятої Богородиці.

Про це написав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав (Шевчук) у своєму Пастирському посланні до вірних і духовенства з нагоди відновлення Акту посвяти України під Покров Пресвятої Богородиці.

Add a comment

Читати далі: Акт посвяти України під Покров Пресвятої Богородиці

   

Сторінка 117 з 148

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/