Головна

Тема номера

«Основне послання свята Благовіщення - те, що Господь нам дає, ми повинні прийняти…»

Понеділок, 07 квітня 2014, 11:41

Свято Благовіщення Пресвятої Богородиці святкують християни як східної, так і західної церковних традицій. Воно оповідає нам про подію, коли Архангел Гавриїл з’явився Діві Марії, сповіщаючи про те, що незабаром вона народить Месію – Спасителя світу.

Це свято заставляє нас призадуматися про дар батьківства і материнства, а також і те, як родина повинна приймати Господню волю. Про це розповідає о. Василь Рудейко, доктор богослов'я, заступник голови Патріаршої літургійної комісії УГКЦ, священик храму Священномученика Климентія Шептицького у Львові.

 

Add a comment

Читати далі: «Основне послання свята Благовіщення - те, що Господь нам дає, ми повинні прийняти…»

 

ПОЛІТИЧНИЙ МЕСІАНІЗМ – ВИНА УКРАЇНСЬКИХ ХРИСТИЯН

Субота, 05 квітня 2014, 06:15

Після подій Майдану багато хто твердить про кардинальні зміни в українському суспільстві. Але якщо поглянемо на реалії, які нас оточують, здається, що такі твердження занадто оптимістичні. Хабарі, корупція, безвідповідальність, вседозволеність чиновництва й олігархії, очікування політичного месії, недовіра до влади, обливання брудом політичних конкурентів, маніпуляція інформацією – усе це і чимало іншого й надалі залишається частиною життя українського суспільства.

Add a comment

Читати далі: ПОЛІТИЧНИЙ МЕСІАНІЗМ – ВИНА УКРАЇНСЬКИХ ХРИСТИЯН

 

Покаяльний канон Андрея Критського

Середа, 02 квітня 2014, 11:22

У християнській вірі серед багатьох релігійних зобов’язань важливе місце займає молитва. Перш за все молитва постає основною потребою в житті людини як у порядку природному, так і надприродному. Людська істота за своєю природою намагається піднести свій дух до чогось вищого. Розум людини і воля, як і інші властивості душі, підказують їй спрямовуватися до свого Сотворителя. Саме таке скерування людської душі на свого Сотворителя і Господа становить природню підставу для молитви, отже, Господь Бог створив людину, яка за своєю природою є істотою, що потребує молитви і є схильною до молитви. Молитва для кожного з нас мала б бути як ковток повітря, потрібний для продовження фізичного життя.

Add a comment

Читати далі: Покаяльний канон Андрея Критського

   

Хрестом і мечем

Неділя, 30 березня 2014, 21:17

Вже місяць Україна перебуває у стані брутальної військової окупації північним агресором нашої суверенної території: поки що  - півострова Крим. Але попри цей видимий збройний фронт, існують щонайменше ще два інші, не менш потужні, хоча й віртуальні: тотальна інформаційна війна російських ЗМІ та авангардні «бойові» дії ідеологічного сектора «русского міра» - Московської патріярхії РПЦ.

Add a comment

Читати далі: Хрестом і мечем

 

Омелян Ковч

Вівторок, 25 березня 2014, 20:00

25 березня 2014 року минає 70 років із дня смерті блаженного священномученика Омеляна Ковча. З цієї нагоди прес-служба Стрийської єпархії поспілкувалася зі священиками, які душпастирювали і душпастирюють у Перемишлянах, де отець Омелян служив понад 20 років

Отець Омелян Ковч народився 20 серпня 1884 року в с. Космач на Косівщині. Теологічну освіту здобував у Колегії святих Сергія і Вакха в Римі в 1905-1911 роках. На священика його висвятив єп. Григорій Хомишин у 1911 році.

Add a comment

Читати далі: Омелян Ковч

   

Сторінка 116 з 148

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/