Головна

Тема номера

Відповідальність церков за майбутнє України

Субота, 17 травня 2014, 22:42

Виступ на круглому столі Центру Разумкова 15 травня 2014 року «Що може зробити Церква в нинішній суспільно-політичній ситуації в Україні?»

Найбільш видатний соціальний філософ сучасності Юрген Габермас говорить про повернення релігії в публічний дискурс як доконаний факт, характерний для доби постмодерну або гіпермодерну – як би ми не називали сучасний момент.

Add a comment

Читати далі: Відповідальність церков за майбутнє України

 

Євроінтеграція і Церква «Якщо хтось не йде на вибори, бо йому не хочеться, то це вже гріховність…»

Середа, 14 травня 2014, 23:33

Голосує той, хто переконаний, що його голос є важливим і це його справжній вибір. Стосовно тих, які не йдуть на голосування, то тут потрібно розуміти причину такої позиції. Якщо йдеться про позицію на кшталт: "Мені не хочеться" або ж "Мені все одно", – тоді можна говорити навіть про гріховність такого вчинку.

Add a comment

Читати далі: Євроінтеграція і Церква «Якщо хтось не йде на вибори, бо йому не хочеться, то це вже гріховність…»

 

Кожний думай, що на тобі мільйонів стан стоїть…

Понеділок, 12 травня 2014, 23:50

Невдовзі обиратимемо наступного президента України. Ми вже пережили кілька подібних виборів, але цього разу, після трагічних подій з одного боку і народного пробудження на Майдані – з іншого, на порозі суттєвих змін нашого суспільного життя  та справжньої можливості жити в нормальній демократичній країні, це голосування матиме для нашої держави особливе значення.

З історії багатьох держав упродовж століть знаємо, якою важливою особою є провідник, хоч би як ми його називали: цісар, цар, король, князь, гетьман, президент, генсек.

Add a comment

Читати далі: Кожний думай, що на тобі мільйонів стан стоїть…

   

День Матері

Неділя, 11 травня 2014, 09:30

«Господь не може встигнути усюди одночасно, і тому він створив матерів» - народне прислів’я

В Україні у другу неділю травня, традиційно, відзначається одне з головних родинних свят — День матері. Його святкують в Європі, в США, в країнах Азії. І така велика популярності цього свята цілком зрозуміла, оскільки споконвіку мама була найдорожчою та найріднішою людиною для кожного. Мами присвячують життя своїм дітям, жертвуючи всім заради їх щастя.

Add a comment

Читати далі: День Матері

 

Неділя про розслабленого

Субота, 10 травня 2014, 22:47

«Був там чоловік розслаблений 38 років»

Нинішнє Євангеліє розповідає нам про чудесне оздоровлення Спасителем чоловіка, хворого, розслабленого - спаралізованого 38 років, який майже половину свого життя був в неволі недуги. Євангелист Іван, описуючи становище хворого, не подає ніяких скарг того чоловіка на свою недугу. Розслаблений терпеливо зносить все, живе надією на своє оздоровлення бодай при кінці життя.

Add a comment

Читати далі: Неділя про розслабленого

   

Сторінка 111 з 148

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/