Головна

Україна

Глава УГКЦ візьме участь у відкритті виставки образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва в’язнів

Вівторок, 18 серпня 2009, 22:12

19 серпня 2009 року о 10.00 у виставковому залі храму Св. Василія Великого Української Греко-Католицької Церкви (Київ, Вознесенський узвіз, 7), відбудеться відкриття експозиції образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва засуджених, які відбувають покарання в установах позбавлення волі.

Add a comment

Читати далі: Глава УГКЦ візьме участь у відкритті виставки образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва в’язнів

 

«Маємо пам’ятати, що все йде поволі»

Четвер, 06 серпня 2009, 00:11

Глава УГКЦ Блаженніший Любомир (Гузар) - це людина, яка наче знає майбутнє, дивиться в нього і з огляду на свою візію творить сьогодення. Блаженніший завжди відверто говорить про процеси, які відбуваються в Україні та світі, це надзвичайно розумна, мудра та водночас проста у поведінці та слові людина.

Про погляд на важливість ролі священнослужителів у час духовної, перш за все, а не фінансової, кризи, аналіз політичної ситуації у країні, майбутній візит Патріарха всія Русі Кирила - в ексклюзивному інтерв'ю ZAXID.NET із Главою УГКЦ Блаженнішим Любомиром (Гузаром).

Add a comment

Читати далі: «Маємо пам’ятати, що все йде поволі»

 

СБУ збирається розсекретити нові докази репресій в СРСР проти УГКЦ

Вівторок, 04 серпня 2009, 00:27

«Хтось міг би сказати, що знайдення документу (йдеться про лист Хрущова до Сталіна, про який нещодавно повідомила Австрійська католицька інформагенція, - авт.), який доводить причетність керівництва СРСР до знищення Української Греко-Католицької Церкви не є жодною сенсацією, а його публікація - взагалі зайва річ, адже усім і так було відомо, хто виніс смертний вирок УГКЦ, в яких кабінетах зароджувалися плани і координувалися дії, скеровані на її цілковите знищення. Справді, упродовж усього повоєнного часу, а в Україні - за роки незалежності, з'явилося чимало книг і публікацій, які доводять однозначно: за проектом знищення УГКЦ стоїть сталінський режим і його вірні слуги», - сказав Владика Богдан (Дзюрах), Секретар Синоду Єпископів УГКЦ, коментуючи інформацію про лист Микити Хрущова до Йосипа Сталіна, в якому тодішній керівник компартії УРСР звітується про виконану роботу у справі ліквідації УГКЦ (текст документу можна прочитати за цим посиланням).

Add a comment

Читати далі: СБУ збирається розсекретити нові докази репресій в СРСР проти УГКЦ

   

Відбулася Всеукраїнська проща до Зарваниці

Понеділок, 20 липня 2009, 23:06

Десятки тисяч прочан з усієї України 18-19 липня 2009 р. зібралися у Марійському духовному центрі Зарваниці, що на Тернопільщині. Вшанувати чудотворну ікону Матері Божої Зарваницької приїхали Глава УГКЦ блаженніший Любомир Гузар, Голова Папської комісії у справах Держави-Міста Ватикану та Губернаторства Держави-Міста Ватикану кардинал Джованні Лайоло, Митрополит Львівський РКЦ Мечислав Мокшицький, Папський нунцій в Україні архиєпископ Іван Юрковіч, владики УГКЦ.

Add a comment

Читати далі: Відбулася Всеукраїнська проща до Зарваниці

 

Греко-католики київської архиєпархії відзначатимуть річницю Хрещення Володимирового

Понеділок, 20 липня 2009, 23:03

У неділю, 19 липня, за тиждень перед святкуванням Хрещення, на всіх літургіях у храмах Київської архиєпархії УГКЦ священики нагадали вірним про цю значущу подію для України та закликали всіх по можливості приходити до церкви у вишиванках та традиційних українських убраннях. Add a comment

Читати далі: Греко-католики київської архиєпархії відзначатимуть річницю Хрещення Володимирового

   

Сторінка 114 з 129

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/