Головна

Україна

Національна ідея митрополита

Понеділок, 16 серпня 2010, 22:38

Верховна Рада України не підтримала проект постанови, якою передбачалося на високому державному рівні відзначити 145-річчя від дня народження одного з найбільших церковних діячів України, глави Української Греко-Католицької Церкви, визначного громадського та політично-державного діяча митрополита Андрея Шептицького. Неординарність такого рішення вітчизняних парламентарів полягає у тому, що цього разу зроблено спробу «заблокувати» шлях до загальнодержавного визнання людині, чий авторитет і суспільна вага мають незрівнянно більший вплив на сьогодення і майбутнє України, аніж парламент нинішнього скликання.

Add a comment

Читати далі: Національна ідея митрополита

 

Відбулася Всеукраїнська проща до Зарваниці

Понеділок, 19 липня 2010, 12:58

18.07.2010Президент Єпископської Конференції Італії, архиєпископ і митрополит Генуї Анжело кардинал Баньяско (Angello Bagnasco) та Апостольський нунцій в Україні Іван Юркович взяли участь у Всеукраїнській прощі до Марійського духовного центру Зарваниця, що відбулася 17-18 липня. На чудотворному місці почесних гостей вітав блаженніший Любомир кардинал Гузар, глава УГКЦ, владика Василій Семенюк, єпарх Тернопільсько-Зборівський, 14 єпископів УГКЦ, священики та вірні. У паломництві, присвяченому року монашого покликання, взяли участь понад 80 тисяч прочан з різних областей України та закордону.

Add a comment

Читати далі: Відбулася Всеукраїнська проща до Зарваниці

 

«Суверенітет у своїй глибинній сутності є станом душі, який проявляється в усвідомленні власної гідності»: Блаженніший Любомир

Понеділок, 19 липня 2010, 12:53

«Наша надія на краще майбутнє може мати підстави лише тоді, коли ми будемо готові захищати свою свободу як Божий дар, дотримуючись святого Господнього Закону». До цього у Зверненні до вірних Української Греко-Католицької Церкви та до всіх людей доброї волі з нагоди 20-ї річниці Декларації про державний суверенітет України закликав Глава УГКЦ Блаженніший Любомир (Гузар).

Add a comment

Читати далі: «Суверенітет у своїй глибинній сутності є станом душі, який проявляється в усвідомленні власної гідності»: Блаженніший Любомир

   

Рух за життя

Середа, 02 червня 2010, 02:01

30 травня з нагоди  дня захисту дітей, у храмі Миколи Доброго відбулась презентація Руху за Життя. Життя – це дар нам його подаровано і за нього ми можемо тільки подякувати і прийняти, часто ми цього не розуміємо, тому це стало причиною появи абортів та евтаназії. Саме тому основним завданням руху за життя є  право на життя, право бути народженим і вмерти природною смертю.

Add a comment

Читати далі: Рух за життя

 

Проща до св. Софії «Схід і Захід під покровом Пресвятої Богородиці»

Субота, 15 травня 2010, 02:47

13 травня 2010 р. виповнилось п’ять років щомісячній прощі до св. Софії. Духовним поштовхом для спільної молитви на Софійському майдані стала могутня всенародна молитва на майдані Незалежності в 2004 році. Цей мирянський рух проходить під гаслом «Схід і Захід під покровом Пресвятої Богородиці».

Кожного 13 числа (у день Фатімських об’явлень) о 13.00, у будні – о 19.00 вірні УГКЦ, УПЦ КП, УАПЦ, УПЦ (МП), РКЦ збираються біля Софії Київської, щоб молитись за єдність Церков, за мир і злагоду в Україні.

Add a comment

Читати далі: Проща до св. Софії «Схід і Захід під покровом Пресвятої Богородиці»

   

Сторінка 109 з 129

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/