Головна

Україна

Вандалізм у Харкові: виклики для Церкви і суспільства

Середа, 24 листопада 2010, 21:06

Україна справедливо вважається християнською державою. І не лише тому, що на її території знаходяться визначні християнські святині. Передусім береться до уваги висока релігійна свідомість українців, яку вони зуміли зберегти, не зважаючи на довгі роки панування на наших землях безбожницького комуністичного режиму.

Add a comment

Читати далі: Вандалізм у Харкові: виклики для Церкви і суспільства

 

Глава УГКЦ на круглому столі з нагоди Дня української писемності: «Церква, як добра мати, звертається до кожного народу його мовою»

Середа, 10 листопада 2010, 22:04

Церква – добра мати, яка звертається до дітей тією мовою, яка є для них природною, щоби звернути увагу на всі аспекти життя народу. Про це Глава УГКЦ Блаженніший Любомир сказав на круглому столі на тему: «Церква і українська мова», організованому Всеукраїнським товариством «Просвіта» з нагоди Дня української писемності.

Add a comment

Читати далі: Глава УГКЦ на круглому столі з нагоди Дня української писемності: «Церква, як добра мати, звертається до кожного народу його мовою»

 

Слухаємо вухами, але слухати потрібно і серцем, ? Глава УГКЦ

Середа, 10 листопада 2010, 22:00

«Люди дуже терплять, коли нема нікого, хто хотів би їх вислухати. Інколи є люди, які почуваються дуже нещасливими. Але коли приходить той, хто готовий послухати, нічого великого не зробити – вислухати, це може бути зворотній момент в житті людини», ? сказав Блаженніший Любомир, Глава УГКЦ, говорячи про тему IV Cуспільних днів УГКЦ: «На початку було Слово: комунікація у ХХІ столітті». Цьогорічні Суспільні дні розпочалися у Києві 7 листопада. Крім столиці, вони пройдуть у шести обласних містах України: Житомирі, Харкові, Одесі, Херсоні, Кіровограді та Луцьку.

Add a comment

Читати далі: Слухаємо вухами, але слухати потрібно і серцем, ? Глава УГКЦ

   

Патріархат для УГКЦ у світлі статистики

П'ятниця, 05 листопада 2010, 23:46

Часопис «Католицький Вісник» (№14,496) у публікаціях «Там, де сходить сонце правди» і «Таємниці Візантії» подав пізнавальний матеріал про становлення, розвиток та перспективи Східної Церкви. Отже, на сьогодні існує 21 Східна Церква, кожна з яких має Статус Церкви свого права та знаходиться у єдності із Римом.

Add a comment

Читати далі: Патріархат для УГКЦ у світлі статистики

 

Любомир ГУЗАР: Нам треба дуже-дуже тяжко працювати, аби змінювати всенародний світогляд

П'ятниця, 29 жовтня 2010, 20:56

Нещодавно у «Дні» був надрукований матеріал політолога Павла Ковальова «Вибори одягають рясу» (Див. № 187 за 15 жовтня). У ньому йшлося про те, що місцеві вибори 2010 року запам’ятаються, зокрема, напливом священнослужителів як претендентів на депутатські місця. Далі ? конкретні приклади. А поміж ними важлива деталь, мовляв, натомість греко-католицькі священики вже давно не мають права брати участь у виборах. Ще у 2006 році Синод Української Греко-Католицької Церкви ухвалив рішення заборонити священикам балотуватися в органи влади всіх рівнів. Напередодні виборів це та багато іншого «День» обговорює з Главою УГКЦ Блаженнішим Любомиром (ГУЗАРОМ).

Add a comment

Читати далі: Любомир ГУЗАР: Нам треба дуже-дуже тяжко працювати, аби змінювати всенародний світогляд

   

Сторінка 106 з 130

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/