Головна

Україна

Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій вкотре закликає Президента В.Януковича до діалогу

Четвер, 16 грудня 2010, 23:03

14 грудня відбулося позачергове засідання Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій. Зустріч глав та повноважних представників конфесій проходила під головуванням Василя Райчинця, Старшого пресвітера Союзу вільних церков християн євангельської віри України, у приміщенні столичного храму Німецької євангелічно-лютеранської церкви, повідомляє Інститут релігійної свободи.

Учасники засідання розглянули комплекс питань державно-церковних відносин, актуальність яких викликана адміністративною реформою та податковими новаціями.

Add a comment

Читати далі: Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій вкотре закликає Президента В.Януковича до діалогу

 

Суспільні дні у в’язниці

Середа, 15 грудня 2010, 00:23

11 грудня 2010 року у рамках IV Суспільних днів УГКЦ з благословення преосвященнішого владики Йосифа, єпископа-помічника Київської Архиєпрахії, у Києві відбувся семінар присвячений розвитку душпастирської опіки нашими співгромадянами за ґратами. На семінарі «Покарані, але не відкинені» йшлося про роль волонтерської праці в опіці в’язнями. У другій половині цього ж дня пройшов виступ хору Патріаршого Собору перед  засудженими Київського слідчого ізолятора.

Add a comment

Читати далі: Суспільні дні у в’язниці

 

Початок Різдвяного посту

Середа, 24 листопада 2010, 21:22

28 листопада 2010 року - Початок Різдвяного посту

Хто ближче приглянеться до нашого церковного року, той чітко завважує, що наша Східня Церква до великих і світлих празників завжди приготовляється коротшим чи довшим постом. Маємо великий і святий піст перед празником Пасхи. Маємо одноденні пости перед деякими празниками. Маємо багатоденні пости перед празником св. Апостолів Петра й Павла та празником Успіння Преч. Діви Марії. Маємо вкінці довгий піст перед празником Христового Різдва. Цей празник, як і празник Пасхи, належить до найбільших празників у році, тому і його піст творився на взір пасхального посту, і навіть носить назву Чотиридесятниці.

Add a comment

Читати далі: Початок Різдвяного посту

   

Резолюція Міжнародної наукової конференції «Християнізаційні впливи в Київській Русі за часів князя Оскольда: 1150 років»

Середа, 24 листопада 2010, 21:13

19-20 листопада 2010 р. у м. Чернігові на базі Чернігівського національного педагогічного університету ім. Т.Г. Шевченка та за підтримки Чернігівської обласної державної адміністрації проведено Міжнародну наукову конференцію “Християнізаційні впливи в Київській Русі за часів князя Оскольда: 1150 років”. Конференцію організовано з нагоди 1150-річчя походу князя Оскольда Київського на Константинополь у 860 р., укладання першого мирного договору між Руссю та Візантією та початку поступової християнізації в Київській Русі.

Add a comment

Читати далі: Резолюція Міжнародної наукової конференції «Християнізаційні впливи в Київській Русі за часів князя Оскольда: 1150 років»

 

Вандалізм у Харкові: виклики для Церкви і суспільства

Середа, 24 листопада 2010, 21:06

Україна справедливо вважається християнською державою. І не лише тому, що на її території знаходяться визначні християнські святині. Передусім береться до уваги висока релігійна свідомість українців, яку вони зуміли зберегти, не зважаючи на довгі роки панування на наших землях безбожницького комуністичного режиму.

Add a comment

Читати далі: Вандалізм у Харкові: виклики для Церкви і суспільства

   

Сторінка 105 з 129

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/