Головна

Україна

Блаженніший Любомир Гузар: «Ми мусимо себе знову відкрити — як люди, які мають багато спільного»

Понеділок, 14 лютого 2011, 11:09

Той, хто хоча б один раз зіштовхувався з главою УГКЦ патріархом Любомиром Гузаром, уже ніколи не стане іронічно заламувати брову на слово «авторитет». Це людина, до якої прислухаються всі — і „свої“, і „чужі“. Просто тому, що її слова та оцінки не спираються на хитке розуміння політичної доцільності чи модної ідеології. Може, тому ніхто в присутності глави УГКЦ не почувається „чужим“. Патріарха Любомира слухають з особливою увагою: його слова багато що ставлять на свої місця, повертають суть речам, — у світі медійних напівправд це здається справжнім дивом. Він постійно дивує своїх співрозмовників умінням бути справжнім у світі, яким правлять фальшивки. Умінням показати нам щось інше — інший погляд, інші перспективи, інші бажання — і посіяти в душах прагнення до цього іншого.

Add a comment

Читати далі: Блаженніший Любомир Гузар: «Ми мусимо себе знову відкрити — як люди, які мають багато спільного»

 

Спадкоємність проводу УГКЦ. Що буде після Патріарха Любомира?

П'ятниця, 11 лютого 2011, 18:49

Яскравість архипастирського свідчення Блаженнішого загальновизнані в Україні та поза її межами. Тому переживання: що буде після Патріарха Любомира? - небезпідставні. Глава УГКЦ недвозначно заявляв, що бажає передати керівництво Церквою наступникові "ще теплою рукою", і, що найважливіше - дотримав слова.

Add a comment

Читати далі: Спадкоємність проводу УГКЦ. Що буде після Патріарха Любомира?

 

Ще раз про дошку Патріарху Йосипу

П'ятниця, 11 лютого 2011, 18:45

Львівський міський голова Андрій Садовий на своєму брифінгу запевнив, що тримає під жорстким контролем питання встановлення у Харкові меморіальної дошки на честь Патріарха Йосипа, яку нещодавно по-варварському демонтували на вимогу однієї маргінальної громадської організації. При цьому мер Львова розповів, що мав з цього приводу розмову із міським головою Харкова та губернатором області, які, начебто, підтримують цю благородну справу. Зрештою, реставраційні роботи відбуваються на кошти львів'ян, для яких Йосип Сліпий був, є і залишатиметься духовним і моральним авторитетом.

Add a comment

Читати далі: Ще раз про дошку Патріарху Йосипу

   

Життя у вірі і єдність у Христі проголосив програмними засадами Церкви 10 років тому Блаженніший Любомир

Субота, 29 січня 2011, 11:07

Десять років тому, 26 січня 2001 року, було офіційно повідомлено, що новим Главою УГКЦ обрано Блаженнішого Любомира. У неділю, 28 січня 2001 року, у соборі Святого Юра у Львові було відслужено урочисту Архиєрейську Літургію, під час якої відбулася інтронізація (введення на престол) новообраного Предстоятеля УГКЦ. У своїй інтронізаційній промові (дивитися) Блаженніший Любомир вказав на своїх два основних завдання: життя у вірі і єдність у Христі.

«Жити у вірі, допомагати віруючим і невіруючим, щоб ми усі з'єдналися у тій вірі, щоб наш народ, наша Церква була тим великим одним в Ісусі Христі. І це не є моя особиста програма. Це те, що ми одержали від наших предків. І ми хочемо це здійснювати. Сьогодні в наших обставинах і тим способом ми прославимо Бога, який дав нам цей дар», – сказав 28 січня 2001 року Блаженніший Любомир.

Add a comment

Читати далі: Життя у вірі і єдність у Христі проголосив програмними засадами Церкви 10 років тому Блаженніший Любомир

 

Звернення Блаженнішого Любомира

Четвер, 27 січня 2011, 22:23

Київ, 27 січня  2011 р.Б

Вих.: КА-11/016

Всесвітлішим, всечеснішим ієреям преподобним ієромонахам - парохам, адміністраторам і сотрудникам Київської архиєпархії УГКЦ

Христос рождається!

Всесвітліші й всечесніші ієреї, преподобні ієромонахи!

За дорученням Преосвященного Владики Йосифа, повідомляю Вам, що, згідно розпорядження Блаженнішого Любомира (Вих.: Р-11/005 від 06 січня 2011 р.Б.) в неділю Блудного Сина потрібно оприлюднити Звернення про душпастирство позбавлених волі (Звернення у додатку), як рівно ж розмістити дане Звернення на дошці оголошень та парохіяльних ЗМІ (газета, веб-сайт)

Щиро у Христі,

о. Василь Чудійович, нотар курії Київської архиєпархії

Add a comment

Читати далі: Звернення Блаженнішого Любомира

   

Сторінка 102 з 130

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/