Головна

Парафія св.Миколая Чудотворця - Аскольдова Могила

Чудо Богородиці на Аскольдовій могилі

Понеділок, 12 листопада 2018, 00:44

Запрошуємо вірних на Подячну Божественну Літургію 13 листопада о 08:00 в пам'ять 20 ліття чуда Богородиці на Аскольдовій могилі. Очолить Літургія о.Ніконор ієромонах Студійського уставу у співслужінні священників. Буде відкритий кивот Києво-Зарваницької Богородиці і відслужено Молебень з оливопомазанням на оздоровлення.
Парфіяльний уряд.
+38 050 447 31 57 для довідок Add a comment
 

Дзвони над Дніпром

Неділя, 11 листопада 2018, 12:43

 

Як уже згадувалось раніше, 12 жовтня 2018 року на новозведеній дзвіниці храму святого Миколая на Аскольдовій Могилі було встановлено 7 нових дзвонів-карильйонів, придбаних за кошти парафіян та жертводавців храму.

Однак, це всього лише частина з уже відлитих дзвонів, яку планують встановити на дзвіниці. Їх загальна кількість становить 51 дзвін. Усі вони різні за розмірами та вагою. Цікаво, що найбільший дзвін (375 кг), присвячений князю Аскольду, усі ж інші, названі на честь святих, чиї імена носять жертводавці, які вклали свою лепту у цю добру справу.

«Карильйон – це музичний інструмент, що налічує не менше, як 23 дзвони» – розповідає Леонід Ботвінко – співзасновник карильйонного мистецтва в Україні. – Його вважають символом благополуччя, символом культури того міста чи області, де він знаходиться. Перший карильйон в Європі побудували брати Хемоні в місті Антверпен (Бельгія). Вони налагодили дзвони точно в ноту, та здивували мешканців міста таким незвичним та дуже милозвучним інструментом».

Add a comment

Читати далі: Дзвони над Дніпром

 

ОГОЛОШЕННЯ

Четвер, 30 серпня 2018, 21:41

 

7 вересня 2018 року об 11.00 год.

на Аскольдовій могилі на прохання родини відбудеться поминальна Служба Божа за Єпископа Івана Маргітича. Запрошуємо всіх, хто знав народного єпископа, закарпатську громаду.

Буде співати дяк із Закарпаття парох Ігор іер.

Add a comment
   

Покликані до любові

Неділя, 26 серпня 2018, 17:10

Afisha Add a comment
 

6 найяскравіших моментів з поїздки у Дземброню.

Понеділок, 13 серпня 2018, 14:05

Якщо ви мрієте втекти з кам'яних джунглів, відпочити душею, дивлячись на неймовірну красу природи і побути наодинці з собою та Богом, то вам неодмінно потрібно побувати в Дземброні.

Під час нашого табору було багато веселих моментів, тому хочеться трішки поділитися своїми теплими спогадами.

 1. Приголомшливий вид на гори

Ми жили на висоті 1060 м над рівнем моря, тому кожен раз, як ми виходили на двір, бачили довжелезний гірський хребет вкритий туманом або зовсім ясний, майорівший яскравими зеленими соснами. Перевівши погляд трошки нижче, можна було побачити розкидані по горах справжні, переважно дерев'яні, українські хатинки

Add a comment

Читати далі: 6 найяскравіших моментів з поїздки у Дземброню.

   

Сторінка 20 з 110

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/