Головна

Парафія св.Миколая Чудотворця - Аскольдова Могила

Аскольд єднає нас в родину

Субота, 03 жовтня 2009, 15:45

Церква святого Миколая започатковує  рубрику «Аскольд єднає нас в родину». Серія матеріалів представляє інтерв'ю, нариси про парафіян та їхні сім'ї.

Хто бажає висловити свої побажання, розповіді чи власну історію знайомства з Аскольдовою могилою та перебування у цій спільноті просимо Вас звертатися до ведучого рубрики  Олега Качура: 8093 789 13 13   Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду

Вступне інтерв'ю з парохом греко - католицької церкви святого Миколая, що на Аскольдовій Могилі, отцем Ігорем Онишкевичем.

Add a comment

Читати далі: Аскольд єднає нас в родину

 

Вчителі… Як багато це слово значить для нас

Субота, 03 жовтня 2009, 15:36

Другого жовтня вся Україна святкує День Вчителя. Якщо глибоко задуматись, то можна зробити висновок, що вчителями є наші батьки, друзі, і особливо катехити, які навчають дитину жити з Богом у серці.

З цієї нагоди ми вирішили взяти інтерв'ю у сестри Анастасії СНДМ, відповідальну за катехитичне навчання греко-католицької парафії святого Миколая, що на Аскольдовій Могилі.

Add a comment

Читати далі: Вчителі… Як багато це слово значить для нас

 

Празник Воздвиження Чесного Хреста

Неділя, 27 вересня 2009, 23:27

27 вересня церква святкує празник Воздвиження Чесного Хреста. У цей день ми притримуються строгого посту. Хрест, на якому розіп'яли Ісуса Христа, знайшли 326 - го року, то ж празник Воздвиження Чесного Хреста є давнім святом.

Add a comment

Читати далі: Празник Воздвиження Чесного Хреста

   

Аскольдова могила знову відчиняє катихитичні двері…

Вівторок, 22 вересня 2009, 22:21

З 1 вересня на Аскольдовій Могилі розпочалась катехитична школа. Ми вирішили дізнатися у головного організатора  катехитичних занять, сестри Анастасії СНДМ, про цьогорічні особливості навчання  у катехитичній школі:

Сестро Анастасіє, скажіть, будь ласка, на які катехитичні групи розподілені діти з парафії греко-католицької церкви, що Аскольдової Могили? Хто є керівниками катехитичних груп?

В нашій церкві є такі катехитичні групи:

Перша. Сюди входять діти до восьми років,  яких катехизує Світлана Заяць.(в Світлиці біля Церкви)

Друга. Приготування дітей до Святих Тайн Покаяння (Сповіді) та урочистого Святого Причастя. Тут навчатимуться Божої науки діти з восьми років. Групу очолює катихит сестра Анастасія Балінська.

У наступну третю групу входять діти, які  вже  приступали до Святих Тайн Покаяння. Групу веде Ореста Цибрівська.

Четверта група. Тут займатимуться батьки. З ними працюватиме Марія Щербатих.

Add a comment

Читати далі: Аскольдова могила знову відчиняє катихитичні двері…

 

Ясна гора приймає кожного паломника

Вівторок, 01 вересня 2009, 21:17

Монастир, що у Гошеві на Ясній горі приймав паломників з усієї України. 28 серпня 2009 р. у свято Успення Божої Матері тут відбулася знаменна подія - коронування чудотворної ікони Божої Матері Гошівської, біля якої упродовж століть відбувалися сотні чудес зцілення, навернення, оздоровлення. Дванадцять паломників з числа парафіян церкви Св. Миколая на Аскольдовій могилі, що у м. Києві, також побували на цьому величному святі духовності та віри. Дорога прочан до Святині та була оплачена добродіями Сергієм та Русланою. Дана пожертва стала офірою на молитву за здоров'я та спокій родини, за мир та процвітання України.

Add a comment

Читати далі: Ясна гора приймає кожного паломника

   

Сторінка 100 з 110

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/