Головна

Парафія св.Миколая Чудотворця - Аскольдова Могила

Звіт наданої матеріальної допомоги дітям, яких залишила мама (що знаходяться в ув’язненні)

Понеділок, 05 липня 2010, 10:45

«Не осуджуйте, щоб вас не судили, бо яким судом судите і якою мірою міряєте, такою і вам відміряють.» мт. 7,1-2

Останні роки показали, наскільки ще наше суспільство хворе. Низький рівень життя, духовне і матеріальне зубожіння, безпритульні діти, криміналізація всього життя й побутового існування.

Ятріюча рана на тілі нашої держави , це ув’язнені жінки, більшість  з яких є матерями.

Add a comment

Читати далі: Звіт наданої матеріальної допомоги дітям, яких залишила мама (що знаходяться в ув’язненні)

 

Молодіжний пікнік

Понеділок, 28 червня 2010, 14:21

Літо пора відпочинку коли хочеться  вирватись за місто на природу, подальше від міського гамору. Так молодіжна спільнота Миколая Чудотворця вирішила у неділю 20 червня організувати пікнік у етнографічному музеї Пирогово.

Add a comment

Читати далі: Молодіжний пікнік

 

Як я охрестилася в Йордані на Дніпрі

Четвер, 10 червня 2010, 22:52

За благословенням отця Ігоря Онишкевича

Все почалося в третьому класі школи, мені тоді було вісім років. Одна дівчинка спитала чи я хрещена. Діти як відомо не брешуть, я сказала “Ні”. Виявилося, що я єдина нехрещена дитина в класі.

Мама тоді була войовничим атеїстом: “Релігія – це опіум для народу”, бабці діла не було до того, а тітка мене просто любила і не розуміла яка різниця чи є на шиї хрестик, чи ні – головне щоб людина була людиною.

Add a comment

Читати далі: Як я охрестилася в Йордані на Дніпрі

   

Суботня подорож дітей парохії святого Миколая

Понеділок, 07 червня 2010, 13:01

П’ятого червня, у суботу, діти з Аскольдової могили мали змогу вирушити у подорож за межі нашої столиці. Поїздку організував парох церкви святого Миколая отець Ігор Онишкевич.

О дванадцятій годині з Аскольдової могили вирушив мікроавтобус, який прямував у місто Васильків. Разом з дітьми також їхав ї екскурсовод – пані Тетяна, яка докладно розповідала про кожну споруду, церкву, повз яку ми  проїжджали. Свій відпочинок наша спільнота розпочала з молитви, що є певним обов’язком у кожних подібних поїздках.

Add a comment

Читати далі: Суботня подорож дітей парохії святого Миколая

 

Екскурсія до Полтави

Понеділок, 07 червня 2010, 12:55

Вже стало хорошою традицією молодіжної спільноти церкви Миколая Чудотворця, здійснювати екскурсійні поїздки до різних куточків України. Цього разу молодь вирішила відвідати з екскурсією  Полтаву і в суботу 29 травня разом із о.Олексієм вирушили на екскурсію.

Подорож молоді почалась із спільної молитви за щасливу подорож у церкві Миколая Чудотворця та з благословення о.Ігора. Помолившись молодь вирушила у дорогу, яка була неблизькою, адже в одну сторону їхати 350 км та молодь несумувала із цього приводу, а навпаки використовувала час у дорозі із користю: молилась вервицю, співала релігійні та народні пісні, а ще крім того мала можливість поспілкуватись та пізнати краще один одного.

Add a comment

Читати далі: Екскурсія до Полтави

   

Сторінка 88 з 110

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/