Головна

Парафія св.Миколая Чудотворця - Аскольдова Могила

ВРОЖАЙ ПЛОДІВ ЗЕМНИХ: 20-ЛІТТЯ ІЄРЕЙСЬКИХ СВЯЧЕНЬ ОТЦЯ ІГОРЯ ОНИШКЕВИЧА

Субота, 30 жовтня 2010, 18:46

30 жовтня 2010 р. Б. святкує свій важливий ювілей настоятель нашого храму протопресвітер отець Ігор Онишкевич -- 20-ліття ієрейських свячень! І це не просто річниця із дня набуття професії, як то є в мирі; це свято отримання від Бога особливого дару -- бути Його священиком, це день звіту «доброго і вірного слуги» перед милосердним Господарем виноградника, день збору «врожаю плодів земних».

Add a comment

Читати далі: ВРОЖАЙ ПЛОДІВ ЗЕМНИХ: 20-ЛІТТЯ ІЄРЕЙСЬКИХ СВЯЧЕНЬ ОТЦЯ ІГОРЯ ОНИШКЕВИЧА

 

ПАМ’ЯТЬ ПРО ВАЛЕРІЯ МАРЧЕНКА

Субота, 16 жовтня 2010, 23:00

Коли землю покидає праведник, в небі стає більше на одного за нас заступника, небо стає ріднішим... 14 жовтня -- день Покрова Пресвятої Богородиці -- стало з Божої волі днем пам’яті одного з таких праведників -- Валерія Марченка, українського журналіста-дисидента, який у 25 років потрапив за свої писання до радянської тюрми як в’язень сумління, а в 37 років вийшов із неї у цинковій труні. Його мати, Ніна Михайлівна Марченко, яка 12 років боролася не тільки за звільнення, але й за життя свого єдиного невиліковно хворого сина, яка всі роки після його смерті живе пам’яттю про Валерія та трудиться для увічнення його праці, попросила о. Ігоря Онишкевича молитовно згадати в цей день його світлу душу. 14 жовтня Аскольдова могила молилася за Валерія Марченка.

Add a comment

Читати далі: ПАМ’ЯТЬ ПРО ВАЛЕРІЯ МАРЧЕНКА

 

ФІНАНСОВИЙ ЗВІТ «Канікули з Богом в Карпатах»

Середа, 13 жовтня 2010, 13:15

«Господь - мій пастир: нічого мені не бракуватиме.

На буйних пасовиськах він дає мені лежати; веде мене на тихі води.

Він відживляє мою душу, веде мене по стежках правих імени ради свого»

(Пс. 23).

Add a comment

Читати далі: ФІНАНСОВИЙ ЗВІТ «Канікули з Богом в Карпатах»

   

Пресвята Богородиця - символ любові

Неділя, 10 жовтня 2010, 20:59

Пресвята Богородиця була і залишається символом любові, материнської теплоти та великої віри. З давніх-давен Пресвяту Богородицю пошановували на наших землях. Козацтво вважало пресвяту Богородицю покровителькою України, і куди б не заносила доля козаків, з ними завжди був образ Пресвятої Богородиці. Пречисту Діву Марію також пошановували січові стрільці та воїни УПА. І саме 14 жовтня 1942 року на Волині у день Покрови Богородиці була створена Повстанська Армія.

Add a comment

Читати далі: Пресвята Богородиця - символ любові

 

Українське християнство крізь віки

П'ятниця, 01 жовтня 2010, 23:02

З вересня 2010 р. розпочалася організаційна підготовка до проведення VII конкурсу духовної пісні «Аскольдів глас» та 20-річчя заснування парафії церкви св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій могилі. Захід традиційно відбувається у переддень свята св. Миколая Чудотворця, тобто 18 грудня.

Add a comment

Читати далі: Українське християнство крізь віки

   

Сторінка 83 з 110

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/