Головна

Парафія св.Миколая Чудотворця - Аскольдова Могила

Інтерв’ю з парохом церкви святого Миколая отцем Ігорем Онишкевичем щодо святкування 20 - річчя парафії

Неділя, 19 грудня 2010, 19:00

18 грудня відбувся фестиваль конкурс Аскольдів Глас, організований парафіянами церкви святого Миколая, що на Аскольдовій могилі. В цей день також святкувала свій ювілей парафія святого Миколая, якій виповнилось 20 років. З цієї нагоди спілкуємось з парохом церкви святого Миколая, що на Аскольдовій могилі отцем Ігорем Онишкевичем.

Add a comment

Читати далі: Інтерв’ю з парохом церкви святого Миколая отцем Ігорем Онишкевичем щодо святкування 20 - річчя парафії

 

День святого Андрія Первозванного на Аскольдовій Могилі

Середа, 15 грудня 2010, 00:15

Андрій Первозванний був одним із дванадцяти апостолів – учнів Ісуса Христа. В Україні Андрія Первозванного дуже шанують, адже вважають, що цей апостол був на Київських горах та освятив їх. З нагоди цього свята у церквах служиться Божественна Літургія.

Add a comment

Читати далі: День святого Андрія Первозванного на Аскольдовій Могилі

 

«АСКОЛЬДІВ ГЛАС» ЗНОВУ ВІТАЄ НАС

Понеділок, 06 грудня 2010, 17:03

18 грудня 2010 р. Б. відбудеться VІ Фестиваль-конкурс духовної пісні «Аскольдів глас». Цього року конкурс буде присвячений знаменній події -- 20-літтю створення парафії Святого Миколая на Аскольдовій могилі. Таким чином, цього разу фестиваль покликаний уславити щасливу подію двадцятилітньої давності, коли гнана і переслідувана впродовж тривалих років Українська Греко-Католицька Церква здобула в Україні, в її столиці одну із найдавніших християнських святинь -- храм на могилі царя Аскольда, українського володаря, що першим приніс в Україну-Русь світло Христової віри. Саме тому девізом фестивалю стане гасло цьогорічного святкування ювілею -- «Українське християнство крізь віки».

Add a comment

Читати далі: «АСКОЛЬДІВ ГЛАС» ЗНОВУ ВІТАЄ НАС

   

Колектив «Аніма» подарував душевний спів для учасників ІІ з’їзду мирян

Понеділок, 15 листопада 2010, 23:31

Як відомо, в Києві днями відбувся II з’їзд мирян УГКЦ під гаслом «Моя участь в житті парафії, Церкви та держави», покликаний привернути увагу мирян та парохів до розбудови парафій. Близько трьохсот учасників з усіх єпархій УГКЦ, а також представники мирянських, парафіяльних та поза парафіяльних об'єднань, серед яких: спільнота міжнародного християнського руху "Віра і Світло", "Матері в молитві", молодіжні об'єднання УМХ, рух "За життя" та інші, впродовж двох днів мали нагоду послухати доповідачів, поділитися власним досвідом, попрацювати у групах для пошуку шляхів розв’язку наболілих питань.

Add a comment

Читати далі: Колектив «Аніма» подарував душевний спів для учасників ІІ з’їзду мирян

 

20 - ліття ієрейських свячень отця Ігоря Онишкевича

Понеділок, 01 листопада 2010, 23:39

Цієї неділі, тридцятого жовтня, на Аскольдовій могилі панувала затишна, радісна атмосфера. У цей день парафіяни завітали до церкви, щоб прославити у Святій Літургії Бога та водночас привітати нашого пароха отця Ігоря Онишкевича з двадцятиліттям ієрейських свячень.

Add a comment

Читати далі: 20 - ліття ієрейських свячень отця Ігоря Онишкевича

   

Сторінка 82 з 110

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/