Головна

Парафія св.Миколая Чудотворця - Аскольдова Могила

Святий Миколай завітав і на Аскольдову Могилу

Середа, 22 грудня 2010, 23:38

19 грудня – великий день для християн. Цього дня ми святкуємо день святого Миколая. За церковним переданням святий Миколай ходив від хати до хати обдаровуючи бідних дітей подарунками. За це Господь полюбив Миколая і запитав про його найбільше бажання, адже за добрі вчинки хотів віддячитись Господь Миколі. Тоді Миколай висловив своє найбільше бажання: після смерті щороку сходити на землю і дарувати дітям подарунки. Господь вислухав Миколу і виконав його бажання.

Add a comment

Читати далі: Святий Миколай завітав і на Аскольдову Могилу

 

VІ фестиваль - конкурс духовної пісні Аскольдів Глас

Середа, 22 грудня 2010, 23:27

18 грудня 2010 року в актовому залі Національного педагогічного університету ім. М.Драгоманова відбулася велика подія. Цього дня пройшов VІ фестиваль - конкурс духовної пісні Аскольдів Глас. Крім того, у цей день парафіяни врочисто святкували знакову подію: 20 – річчя створення парафії святого Миколая на Аскольдовій могилі.

Розпочався творчий форум словами пароха церкви святого Миколая отця Ігоря Онишкевича:

Add a comment

Читати далі: VІ фестиваль - конкурс духовної пісні Аскольдів Глас

 

Маленька подяка за велику працю

Середа, 22 грудня 2010, 09:39

Коли ми були дітьми то завжди чекали Миколая, бо він нам приносив солодкі подарунки, коли виросли то вже знаємо, насправді для кожного з нас були наші батьки Миколаями. Але тепер кожен з нас має можливість створювати свято для інших. У цій коротенькій статті хотілось подякувати тим, хто залишився за лаштунками свята, але займались його підготовкою адже це велика  праця була підготувати фестиваль ”Аскольдів глас” і свято Миколая.

Адже часто ми думаємо, що допомогти ми можемо комусь тільки матеріально, але якщо задуматись, то найдорожчим у нашому житті є час. Як часто, щодня ми повторюємо: не маю часу,  не встигаю, і коли ми все відкладаємо і використовуємо свій час, щоб послужити ближньому своєму  ось, що є свідченням того, те, слово Боже в нас проростає і дає плоди.

Дякую всім за Вашу працю хто будь-який  спосіб прилучився до створення свята.

Ярослав Павлюк, «Оранта»

Add a comment

Читати далі: Маленька подяка за велику працю

   

Результати VI фестивалю-конкурсу духовної пісні «Аскольдів глас»

Вівторок, 21 грудня 2010, 22:57

Ось і завершився VI фестиваль-конкурс духовної пісні «Аскольдів глас» - величне пісенне свято. Цього року в конкурсі взяло участь 14 найобдарованіших співаків-солістів Київщини, Львівщини, Івано-Франківщини – Анастасія Попеско, Любов Кокоєва, Оксана Сливка, Руслана Лоцман, Наталя Сиротич, Мар’яна Головко, Ольга Засадна, Марина Коробко, Руслана Дмитровська, Юрій Вольбин, Андрій Маслаков, Зорина Валіхновська, Неля Франчук та Ірина Голоско. Вік учасників коливався від 14 до 42 років. Виступи співаків створили незабутню атмосферу свята, викликаючи сльози радості й очищення на очах слухачів. Усі конкурсанти продемонстрували високий професійний рівень та ретельну підготовку до конкурсу.

Add a comment

Читати далі: Результати VI фестивалю-конкурсу духовної пісні «Аскольдів глас»

 

Свято для дітей

Понеділок, 20 грудня 2010, 22:19

19 грудня 2010 р. Б о 14:30 в актовому залі Національного транспортного університету. відбулося святкування парафіяльного свята св. Миколая Чудотворця.

Святкування розпочалося концертом, присвяченим цьому вельмившанованому в українському народі святому. Врочисто, по святковому, прибрана зала занурювала присутніх у передріздвяну атмосферу. Прибрані іграшками колони, наче присипана снігом сцена, прикрашена квітами, ялинками та гірляндами створювали святковий настрій.

Add a comment

Читати далі: Свято для дітей

   

Сторінка 81 з 110

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/