Головна

Чисте довкілля – чисті серця

20 жовтня у суботу на Аскольдовій Могилі відбувся запланований захід – толока біля церкви св. Миколая. Спершу, о восьмій годині розпочалася Божественна Літургія. Згодом об одинадцятій годині розпочалася і толока. Це вже четвертий рік поспіль люди доброї волі збираються тут, щоб прибрати територію, посадити дерева, згребти листя.

Найперше варто наголосити, що ініціатором цієї толоки, ще чотири роки тому став Лев Голубець, який разом з отцем Ігорем Онишкевичем організували цей захід.

Цікаво, що кожного року не тільки парафіяни церкви вкладають лепту в чисту територію навколо церкви, а й різні організації та окремі люди з радістю долучаються до цієї справи.

Понад сорок людей активно працювали, щоб зробити територію чистою. Хтось згрібав листя навколо церкви, хто підмітав, хтось садив молоді щепи-деревця. Цього разу організатори у Ботанічному саду закупили близько десяти саджанців бузку. Відповідальним за виконання роботи була Мирослава Супрунюк, яка також активно брала участь у прибиранні території. Саме вона придумала гасло толоки «чисте довкілля – «чисті серця».

Активним учасником нашої толоки стала одна сім’я, яка організувала рух «за затишну землю». Цього дня вони поставили перед собою грандіозне завдання – посадити п’ятсот тюльпанів.

Толока захоплювала, і тому кожен брав активну участь у ній.

Також цього дня, до святкування «Дня Бога Творця» проводилась відкрита акція для дітей «Намалюємо світ разом», де юні художники мали змогу намалювати природу очима своєї душі.

Опісля спільної праці, отець, настоятель храму, Ігор Онишкевич, організував спільну гостину для усіх, хто присвятив цей день світлій справі –збереженню довкілля.

Дякуємо організаторам толоки та усім учасникам, які з доброї волі долучилися до цієї праці, і закликаємо людей берегти природу, довкілля, щоб жити в чистоті з собою і Богом.

Матеріал, фото Олега та Ігоря Качура, «Оранта»

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/