Головна

Останній бій Аскольда

14 жовтня кожного року наша церква святкує надзвичайно важливе свято - Покрови Пресвятої Богородиці. Це день шанують у кожному домі, адже під Покров Пресвятої Богородиці завжди прибігав наш народ.

Наша парафія цього дня також приготувалася до великого святкування, на проповідях трьох Богослужінь основний акцент священнослужителі ставили на важливості для нашого народу і для кожного зокрема Покрови нашої матері Богородиці.

Після «дитячого» Богослужіння, парафіяни, а також наші почесні гості, приготували велике дійство – реконструкція подій бою Аскольда та його воїнів з розбійниками. Багато парафіян долучилися до цього урочистого дійства.

Реконструкція бою розпочалася о третій годині, до того часу відбувалися останні приготування і складні репетиції.

Подивитися на демонстраційний бій прийшло досить багато парафіян, а особливо дітей.

Історія реконструкції полягає в тому, що воїни Аскольда йшли у військовий похід, під час якого на них напали розбійники. Перед тим Аскольд благословив воїнів на похід і дав їм хрест. Розбійники змогли вбити всіх поплічників князя Аскольда, крім кількох, які вперто давали відсіч. Вони знали, що самі не встоять, але вірили у силу пресвятої Богородиці, і благословення Аскольда. І раптом в запеклому бою настала тиша, розбійники почали відступати, а воїни Аскольда зберегли честь завдяки Божому благословенню.

Реконструкція виглядала досить правдоподібно, адже учасники мали аж дев’ять серйозних репетицій. Після довгоочікуваного виступу, відбулася трапеза.

Цей день закінчився виступом колективу бандуристів, які подарували свою творчість і спів усім парафіянам.

Ще один святковий день закінчився. Велика подяка організаторам цього дійства, а також отцю Ігорю Онишкевичу.

Матеріал, фото: Олега та Ігоря Качура, «Оранта»

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/