Головна

У День людей похилого віку «Карітас Київ» відвідав понад 100 осіб

1 жовтня День людей похилого віку. У цей День БФ „Карітас Київ” відвідав понад 100 осіб із добрим словом та подарунками, - повідомляє о. Роман Сиротич, директор БФ „Карітас Київ”.

Потреби людей похилого віку – один з головних напрямків діяльності БФ «Карітас-Київ».  Вже впородвж багатьох років Карітас опікується старшими людьми, надаючи соціальну, медичну та матеріальну допомогу. Медсестри регулярно відвідують та надають допомогу старшим самотнім людям у рамках проекту «Домашня опіка».

Окрім  цього, Карітас , в міру можливості та жертовності людей, допомагає  іншим людям похилого віку, пансіонатам,  ветеранам та інвалідам. Подібно і цього разу, не лишилися поза увагою підопічні Карітасу і в День людей похилого віку. Соціальні працівники та медсестри відвідали понад 100 осіб похилого віку з щирими привітаннями та подарунками.

1 жовтня було проголошено Днем людей похилого віку 4 грудня 1990 року на Генеральній Асамблеї ООН. Спочатку це свято відзначали в Європі, потім в Америці, а з 1991 року і у всьому світі. Україна, як повноправний член ООН, підтримала ініціативу міжнародного співтовариства і з 1991 року щорічно відзначає цей день. Рішення про щорічне відзначення в Україні Міжнародного дня громадян похилого віку та створення належних умов соціального захисту пенсіонерів, інвалідів, одиноких непрацездатних громадян затверджено урядовою постановою.

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/