Головна

Храмове свято Різдва Богородиці у селі ВЕРБІВКА

Першу в новому церковному році зустріч із Богородицею ми переживаємо 21 вересня 2012р. святкуючи її празник народження. Наша громада св. Миколая з Аскольдової могили запрошена на Храмовий празник в село Вербівка, що розмістилось на границі Київської і Житоомирської областей в Ружинському районі. Нас запросив парох села, греко-католицький священик Олег Лучка.

З благословенням Владики Йосипа наша громада допомагає завершити будівництво каплиці в селі. А також парафіяльний Карітас-Печерськ надає можливу допомогу потребуючим в селі Вербівка. Троє дітей села відпочивали з нашим катехитичним табором в Карпатах.

Туму було дуже цікаво побачити село ,зустрітись з громадою.

На фундаментах каплиці преосвященний Владика Богдан Дзюрах у спів служінні ректора Київської духовної семінарії о. Петра, декана Житомирського, о. Віталія пароха о. Олега і римо-католицьких священиків о. Лаврентія і о. Олександра з містечка Ружин і інших священиків відслужив Божественну Літургію. Владика привітав громаду і особливо підкреслив витривання у  вірі громади, на зразок віри і терпеливості святих Йоакима й Анни. Ми дізнаємося про горе літніх юдеїв, Йоакима й Анни, яким Бог не дав радості народження дітей. Жертовність молитви Йоакима й Анни виявляється в самому змісті молитви і віри,Бог чує їх і Благословляє.

Особливою подією було освячення статуї Господа нашого Ісуса Христа в центрі села,що стане знаком Божого благословення для всіх, що приїжджають і живуть і працюють тут.

Для всієї громади в сільському клубі була накрита святкова трапеза. Слід відмітити дуже смачну кухню села. Разом з головою сільради паном Миколою Михайловичем і всією громадою, Владикою і священиками зі співом людей раділи ми цьому великому святу народжені Богородиці і збережені віри і духовному  відроджені українського села.

Для «Оранти» Ілля

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/