Головна

Подяка

Високодостойний отче Ігоре та вельмишановні парафіяни парафії Св. Миколая м.Києва  що на Аскольдовій могилі

Звертається до Вас релігійна громада Різдва Пресвятої Богородиці, Київської Архиєпархії Української Греко-Католицької Церкви, села Вербівка, Ружинського району, Житомирської області.

Близько 50 років жителі села жили без духовного проводу в умовах тоталітарного режиму, оскільки місцевий храм був зруйнований тодішньою комуністичною владою. Що спричинило занепад моральних, духовних та християнських цінностей. Спостерігається це тим, що проявляється злочинність, сім’ї живуть не вінчані, присутній фактор алкогольної залежності та наркоманія.

З 5.03.2009 року розпочала діяти наша парафія. Інших релігійних громад(конфесій) у селі немає. Богослуження відправляються в пристосованому приміщенні закинутого Дитячого садка . Громада дбає про моральний і культурний ріст парафіян, проводить Богослужіння, паломництва до Святих місць, святкування релігійних та національних  державних свят, відроджуємо християнські та національні традиції. При парафії діє недільна школа та катехизація дітей і молоді. Вже за цей короткий період часу спостерігаються позитивні зміни в житті мешканців села. Одночасно, щораз відчутнішими стають деякі перешкоди, з якими ми стрічаємося в душпастирській обслузі даної громади:

-                приміщення, яке ми на даний час орендуємо для богослужінь, не відповідає потребам сакральної будівлі і гідного виконування релігійних обрядів;

Щоб на належному духовному рівні виконувати релігійні обряди громада потребує будівництва храму, котрий стане осередком розвитку духовних, християнських та морально-етичних цінностей у селі.

За рішенням сесії Сільської ради від 26 лютого 2010 р. нашій громаді виділено земельну ділянку площею 0,05 га. Наші вірні вкладають також свій власний труд в будівництво та оздоблення храму. На даний час ми маємо готовий фундамент та деякі будівельні матеріали на зведення нашої церкви. Також завдяки Вашій пожертві ми придбали деревину на перекриття даху. І сьогодні ми від Вас отримуємо ще пожертви за які щиро дякуємо. І остання пожертва складає  3 730,00 грн. Ми надіємось на Бога що пошле нам добрих та щедрих жертводавців і також просимо Вас про молитву для здійснення нашого проекту – будови храму Різдва Пресвятої Богородиці у нашому селі.

Жертоводавець

Сергій Шкільний
Ярослав Базалій
Назар Горіч
Люба Крупник
Юстин Рудейко
Ігор і Наталя Барабаш
Ярослава Ільків
Василь, Петро, Анна з родиною
Стефанія Яценко
Володимир, Ірина, Тетяна
Михайло, Віра,
Наталія Голіней
Володивир Антонюк
Іван-Ярема Гамкало
Галина та Іван Кашулап
Юрій Лоза
Зоряна, Ірина, Едуард,
Арсеній, Вікторія, Данило
Андрій Захалія
Богдан Іванець
Мирослава та Олеся Павлишин
Ростислав, Олена, Тарас Онищак Київ
Микола Мурин
Мельничук
Лідія Струс
Опанасенко Галина Михайлівна
Родина Приходько
Родина Пукій
Лідія Струс
Іван Тхорик
Микола Горбаль
Родина Іванчук
Надія і Богдан
Родина Гресько, діточки
Катрусенька та Данилко

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/