Головна

Христове воскресіння

ДОРОГІ У ХРИСТІ!

Із цілого серця, сповненого радості й вдячності нашому Спасителеві,  звіщаю Вам:

ХРИСТОС ВОСКРЕС!

Цей відомий усім і кожному виголос, який ми чуємо кожного року навесні, стверджує, що знову вже вкотре повторилася подія двотисячолітньої давності: Христос воскрес із мертвих, подолавши смерть! Що це означає для нас? Адже саме для того Христос прийшов у світ, був розп’ятий і помер на хресті, щоб потім, воскреснувши, відкрити і нам шлях до Неба. В усьому подібні до Христа, ми подібні до Нього і у воскресінні. І не лише в майбутньому вічному житті, але й у житті теперішньому. Як же пережити це особисте воскресіння?

Господь не вимагає від нас непосильних подвигів -- лише невтомно кличе: «Прийдіть до мене всі втомлені й обтяжені і я облегшу вас. Візьміть моє ярмо на себе й навчіться від мене, бо я лагідний і сумирний серцем, і найдете полегшу душам вашим» (Мт. 11: 28—30). Є люди, які вважають, що «ярмо Христове» надзвичайно тяжке і що воно не кожному під силу. «До своїх життєвих проблем, клопотів, страждань додавати ще й Христові тягарі?! – запитують вони. -- У світі, де виживає сильний, де треба кусати, бити, розштовхувати кулаками, я маю смиренно взяти на себе ярмо і йти за Христом? О, це вже ні!». Але зверніть увагу, Христос каже: «Прийдіть до мене всі втомлені й обтяжені і я облегшу вас...». Справді, інколи великим благом є стати втомленим і обтяженим (оцією власне щоденною боротьбою, штовханиною, кусанням), бо лише тоді шукатимеш облегшення і, може бути, таки відкриєшся на заклик Христа: «Прийдіть до мене...».

Що ж воно таке – Христове ярмо, яке, коли візьмеш на себе, не зігнешся в три погибелі, а навпаки, отримаєш полегшення? Ось воно: вчасно зупинитися і не відповісти на грубість грубістю, на зло злом, на брехню брехнею, на осуд осудом... Часом це буває ой як важко зробити! Але якщо вдається, чи відчували ви, яким теплом і втіхою сповнюється наше серце від правильного і чесного вчинку, що приніс користь іншій людині?! Це почуття задоволення здатне перерости в радісний і оптимістичний стан духу, якщо добрі справи, здійснені від чистого серця, в ім’я Христове, стануть частиною нашого життя. Де б ми не були, у якій би скруті не опинилися, які б обмеження на нас не накладали, -- нагода робити такі вчинки буде завжди. А отже завжди ми зможемо отримувати радість відчутої любові до іншого. Це і буде нашим особистим воскресінням, сили й благодать на яке дає нам воскресіння Христове.

Тому закликаю вас, дорогі мої сестри, зустріти свято Воскресіння Христового як день вашого особистого воскресіння, як торжество перемоги над усім, що нас не пускає прийти до Нього. Щоб звіщаючи цю подію іншим виголосом ХРИСТОС ВОСКРЕС! -- ви могли наче про самих себе сказати: ВОІСТИНУ ВОСКРЕС!

З любов’ю та молитвою за вас священик Ігор Онишкевич, добродійки Ганна, Орина, Марта, Наталя і інші люди доброї волі/

Дано 15 квітня2012 р. Божого, Аскольдова Могила

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/