Головна

Українська Коляда

15 січня у столичному Будинку художника відбулася Українська Коляда.

У цьому мистецькому Різдвяному форумі взяли участь Тарас Чубай, Росова та рок-гурт «Дивні».

Українську Коляду відкрив львівський гурт «Дивні» у супроводі чоловічого хору та оркестру. Цей колектив з великим мистецьким хистом виконав сучасні авторські колядки.

Далі на сцену запросили Росаву, яка представила глядачам широку мистецьку палітру колядок, щедрівок та ліричних пісень про зиму в оригінальній інтерпретації. До речі, Росава у свій час зайняла перше місце та приз глядацьких симпатій на фестивалі «Червона Рута».
Гучними оплесками зустрічали глядачі львівського композитора, співака та рок-музикакнта, заслуженого артиста України, лідера гурту «Плач Єремії» Тараса Чубая.

Українська Коляда пройшла з неймовірно великим захопленням глядачів. До речі, на цьому святі також побували настоятель храму святого Миколая отець  Ігор Онишкевич з дітьми - милосердя нашої парафії. На цей концерт їх запросив Сергій Харчук: меценат, власник фірми «Рутенія-тур», співвласник компанії «Культурні і спортивні ініціативи» і директор фестивалю «Славське-рок».  Сергій Харчук усіляко сприяє багатьом українським музикантам — від популярних до початківців. До речі,  пан Сергій з 1997 року надзвичайно активно допомагає проектам Карітас та дітям- вулиці. Він фінансував чимало проектів, у тому числі зимову поїздку дітей милосердя на відпочинок у Карпати. Не вдові за підтримки Сергія Харчука група дітей парафії святого Миколая, що на Аскольдовій могилі, вирушить у Карпати.

А на завершення цікавимось у Олега Андрієва, який прибув з дітьми - милосердя на цей концерт, про отримані враження на Українській Коляді.

«На цій сцені виступало багато талановитих та веселих артистів. Найбільше мені сподобався Тарас Чубай, адже він весело  співав, у нього гарний голос, він вміє підбадьорювати публіку. Я дякую Сергію Харчуку за сьогоднішній концерт».

Матеріал підготував Ігор Качур, «Оранта»

 

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/