Головна

Перемога нашого колективу

15–16 жовтня у м. Вишгород пройшов ІІІ фестиваль-конкурс «Вишгородська Покрова». Організаторами конкурсу виступили Вишгородська міська рада, вишгородський міський хор «Коралі», громада собору Вишгородської Богородиці УГКЦ та міський центр творчості «Джерело».

Церкву св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі на конкурсі представляв жіночий ансамбль «Аніма» (керівник Надія Кучерява), який другий рік поспіль долучається до цього гарного пісенного свята.

Фестиваль-конкурс розпочався урочистим молебнем до Богородиці. Далі за програмою відбулося жеребкування і урочисте відкриття свята.

У номінації «академічний спів» було заявлено 10 колективів: зразковий дитячий хор «Радуниця» (м. Львів), Художній колектив «Деснянські зорі» (Вишгородський р-н), Камерний хор «Криниця» (м. Київ), хор Димерської дитячої музичної школи, Молодша група християнського дитячо-юнацького хору «Перлина» церкви Бога Живого (м. Вишгород) та ін.

Компетентне журі у складі: Софія Майданська (голова журі), Ольга Поріцька, Ганна Гаврилець, Катерина Божко, о.Андрій оцінювали виступи колективів.

Цьогоріч «Аніма» підготувала прегарні твори для прослуховування. Свій виступ колектив розпочав твором «Отче наш» на музику Миколи Леонтовича. Цілком контрастним був другий твір – фрагмент із весільного циклу «Налетіли гуси-ледебі» Катерини Кучерявої, покладений на народні тексти з експедицій. Журі та глядачі високо оцінили виступ ансамблю, присудивши колективу І призове місце. Із цим приємним здобутком і вітаємо наш парафіяльний колектив.

Ось деякі враження, якими з нами поділилися учасниці ансамблю після виступу:

«Вже вдруге залюбки взяла участь у конкурсі "Вишгородська Покрова", який проходить щороку у чудовому соборі Вишгородської Богородиці. Відзначу, що захід позбавлений столичного апофеозу, пройшов у дружній атмосфері. І члени журі, і численні глядачі дуже тепло сприймали виступ ансамблю "Аніма", засвідчили свою повагу, прослухавши молитву "Отче наш" (музика М. Леонтовича) стоячи. Другий номер виступу (Весільний цикл "Налетіли гуси-лебеді" К.Кучерявої) також зірвав гучні оплески. Не зважаючи на дощик, куліш на свіжому повітрі здавався ще смачніший, ніж минулого року, об'єднав виконавців "академістів" і "народників" у неформальному творчому спілкуванні».

Тетяна Чернета

«Залишились дуже приємні враження від фестивалю. Дружня атмосфера, цікаві різноманітні колективи, уважне журі. Сам собор, де проходив фестиваль, - великий і з гарною акустикою. Особливо під час виступу вразила щира реакція залу, що піднявся на "Отче наш" і слухав стоячи – це неймовірно надихнуло наш виступ».

Юлія Ремезенко

«Після свого виступу ми перевдягнулися і вже в другій частині фестивалю – номінації "Народний спів" були просто глядачами і з трепетом вболівали за кожен колектив, що поставав перед аудиторією і жюрі – чи то був дитячий хор, чи милі бабусі в пишних красивих костюмах. В перерві до нас підійшов співак із хору "Чумаки" і розпитував про наш репертуар, назву і, що найприємніше, - де нас можна почути найближчим часом!

"Аніма" - з латині "душа", думаю, пісня якнайкраще може розкрити душу як самого співака, так і слухача, і з того дуже радісно, що наш колектив носить цю назву та намагається гідно їй відповідати. А почути нас поза конкурсами і святковими концертами також можна щонеділі о 12:30 на третій дитячій Літургії на Асколдьовій могилі».

Світлана Заяць

«Велика подяка організаторам конкурсу за гарне свято, а нашому керівникові п. Надії Кучерявій та хормейстеру Катерині Чаплик за підготовку колективу до достойного виступу на професійному рівні. Дякуючи Вам сміливо можемо дивитись уперед і досягати нових вершин!»

Ольга Кохана

«На відміну від минулого року, для переодягання та розспівування учасникам були надані підвальні приміщення церкви.

Учасники фестивалю вражали не тільки своїм милозвучним та злагодженим співом, а й різнобарвними національними костюмами.

На сцену виходили колективи, що складалися як з дітей, молоді, так і людей літнього віку: можливо, організаторам варто задуматися щоб проводити наступні конкурси за різними віковими категоріями.

Вже традиційно після виступів учасників та гостей фестивалю пригощали смачним кулішем та запашним чаєм з печивом».

Ольга Львова

«Коли готуєшся до різноманітних виступів надзвичайно важливими є дві умови – добра воля людини і благословення від Бога. Не даремно у псалмі 127 говориться: «Коли Господь та не будує дому – дарма працюють його будівничі. Коли Господь не зберігає міста – дарма пильнує сторож»…. У нашому цьогорічному виступі, на мій погляд, ці дві умови поєдналися і старання учасниць колективу, їхнє дарування свого часу і сил на репетиції і підготовку були винагороджені Богом. Дякую Вам, дорогі дівчата, за цікаву і творчу співпрацю на славу Божу!

Катерина Чаплик, «Оранта»

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/