Головна

Слово від Редакції

Липень 2011 Божого церква св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

Слава Ісусу Христу!

Дорогі парафіяни!Дорогі сестри!

Церковна громада покликана до молитви і служіння любові і милосердя. Бо так кличе всемилостивий Ісус: - прийдіть до мене всі втомлені й обтяжені, і я облегшу вас. І ми стараємось за Євангелієм служити ближньому. Бо що зробимо одному з найменших братів моїх, Господу зробимо і собі допоможемо царство Боже здобути. Багатолітнє служіння ув’язненій жінці, матері, дівчині і допомога покинутій дитині продовжується спільними зусиллями. Особливою подією був дарунок 50 КОБЗАРІВ у слідчий жіночий ізолятор Лук’янівської в’язниці,також було подаровано 50 БІБЛІЙ від «Карітас-Київ» стараннями директора о. Романа Сиротича.

До вашої уваги подаємо лист до ув’язненої жінки. На нашому парафіяльному сайті http://askoldova-mohyla.org/uk/item,3994 є вибірка їхніх листів і кожен може дати відповідь через нашу парафіяльну службу «Карітас-Печерськ». Також можна зголоситись і надати особисто допомогу зазначеному адресату. Очевидно, ми допомагаємо від імені мами покинутій дитині і це головна наша мета - навернення мами через свою кровинку, залишену дитину. Це діє, коли ми молимось і просимо Бога і тоді нам Господь дає таке благо.

Лист до ув’язненої жінки

Наша парафіяльна служба милосердя отримує від Вас багато листів і ми стараємось відповісти кожній з Вас. У такий спосіб ми бачимо нашу місію християнського милосердя і підтримки для Вас. Ми бачимо ваші потреби і прохання, але не в змозі їх всіх задовольнити. Вкотре нагадуємо, що наші доброчинці бажають допомагати вашим дітям, які залишились без вашої опіки через ваші неправедні вчинки. Діти від цього страждають найбільше. Адже ваші діти залишились беззахисними в інтернатах, чи під опікую ваших стареньких батьків. В котре хочемо нагадати кожній мамі про полишену дитину, щоб вона задумалась і через щире покаяння розпочала нове життя - опікувалась і раділа зі своєю дитинкою.

Ми отримуємо дуже багато повідомлень від матерів, але часто стикаємось з неправильними адресами перебування дітей, неправильним вказаним віком дітей. Тому ми змушені додатково перевіряти кожне повідомлення, звертаючись до інтернатів, чи опікунів. Нагадуємо, що у першу чергу надаємо допомогу дітям віком до 14 років.

Проте, ми не залишаємо поза увагою кожне ваше звернення, ми відповідаємо на кожен ваш лист. Заохочуємо Вас до вишивання, малювання, просимо дописувати у нашу церковну газету, розповідати, опираючись на ваш гіркий досвід, свої повчальні історії, які б відвернули від подібних вчинків молодь. Такі ваші труди завжди будуть винагородженні належною допомогою Вам.

Що до ліків: все, що у наших силах ми намагаємось зробити, але просіть, щоб у рецепті вказувалося не більше 3-ох найменувань ліків. При наявності коштів ми відсилаємо медикаменти у вашу медсанчастину, але ще досі не отримали відповіді від Вас про те, що Ви отримали ці ліки. Нам дуже важлива ваша відповідь, про те. чи Ви отримуєте їх.

Також кожен лист є заочною школою християнства і навчання Божих правд. Тому цим листом ми готуємося до зустрічі 12 липня великого свята верховних апостолів Петра і Павла.

Коротенька розповідь про апостолів.

Святим Апостолам завдячуємо скарб Христової віри. Вони передали нам Христову науку, від них маємо св. Євангелію і апостольські листи, вони поклали тривку основу для Христової Церкви. Наша Східна Церква з великою урочистістю святкує 12 липня (29 червня) празник, що в наших богослужбових книгах має таку назву: ?Святих Славних і Всехвальних Первоверховних Апостолів Петра й Павла". Обидва ці Апостоли визначні своїм характером, своєю ревною апостольською працею та своїм великим культом у Церкві.

З огляду на їх превелике значення для Церкви, їхній культ починається від їхньої смерті. Їхні гроби в Римі були всім християнам добре знані й втішалися великою пошаною. Св. Єронім (+ 420) каже: ?Коли я ще як юнак учився у Римі, то зі своїми ровесниками звичайно в неділю ходив я на гроби Апостолів і Мучеників". Їхній культ стає загальний у 4-му столітті у Східній і Західній Церквах. Костянтин Великий (+ 337) збудував у Царгороді величний храм на честь 12 Апостолів, де він і похований. Найдавніші церковні календарі вже мають їхній празник.

Про велике значення св. Апостолів для нас прегарно говорить наш Слуга Божий Митрополит Андрей Шептицький. ?Апостоли в повному значенні того слова - пише він - є нашими батьками по вірі. Через їх руки Бог дав людству й кожному народові у християнській Церкві все, що належить до Божої апостольської традиції. У своєму аскетичному житті як і в проповіді не можемо, отже, забувати, що все маємо з їхніх рук. Їх апостольським трудам і їх молитвам завдячуємо все, що маємо... На перше місце висувається св. Апостол Павло, який у своїх Посланнях дав Церкві таке рясне Боже Об'явлення й такі рясні Божі науки... Круг церковного року висуває на перше місце Апостола Петра, призначуючи йому два дні в році, це є Поклін його Кайданам 16 січня і 29 червня". (Про Почитання Святих, 1941).

Євангеліє від Матея 16, 13-19

В той час, прийшовши у сторони Кесарії Филипової, Ісус запитував Своїх учнів, кажучи: Що кажуть люди про Мене, Сина Людського, хто Він? Вони ж сказали: Одні-то - Іван Хреститель, другі-то - Ілія, інші ж - Єремія або один з пророків. Сказав їм Ісус: А ви, як кажете, хто Я? І, озвавшися, Симон Петро сказав: Ти єси Христос, Син Бога живого. А Ісус, відповівши, сказав йому: Блажен єси, Симоне, сину Йони, бо плоть і кров не явила тобі, але Отець Мій, що на небесах. І Я ж тобі кажу, що ти є Петро, і на цім камені збудую Церкву мою, і ворота адові не подолають її. І дам тобі ключі Царства Небесного; і що тільки зв’яжеш на землі, буде зв'язано на небесах; і що тільки розрішиш на землі, буде розрішено на небесах.

Священик Ігор з волонтерами.

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/