Головна

Ми, діти Божі, знову приступаємо до Святого причастя

15 травня,  як і кожного року, першопричасники урочисто приймали святу тайну Євхаристію. Кожна дівчинка була вдягнена в красиве платтячко, а хлопчики в костюми.  Перед початком Богослужіння парох церкви святого Миколая отець Ігор Онишкевич разом з дітьми та всіма парафіянами привселюдно відреклися сатани і відкрили своє щире серце до Бога, щоб разом з Ним іти впевнено життєвою дорогою.

Ось - ось розпочнеться Свята Літургія. Діти проходять через велике серце, яке символізує їхнє зближення з Ісусом Христом, входження у світ Спасителя.

Ось і розпочалася Служба Божа. Першопричасники тримали в руках свічки, слухали Богослужіння, молилися, співали. Для них ця Служба Божа була особлива. Тому що саме в цю неділю вони змогли зробити великий знаковий крок у своєму невеликому духовному житті.

У сьогоднішньому Євангеліє йшлося про чоловіка, якай майже все своє життя прожив прикутим до ліжка і наш Ісус Христос підняв його на ноги. Отець Ігор виголосив дуже важливу повчальну проповідь. Чимало думок він адресував саме дітям, адже сьогодні їхній день, день першого Святого Причастя:

«Мені дуже приємно, що так багато дітей змогли протягом року отримувати науку Божу, і приступити до Святих тайн Сповіді і Причастя. Хотів би подякувати Сестрам Служебницям, які приклали багато зусиль для цієї спільної, корисної праці. Мені дуже хотілося, щоб ви, діти, були сильними вірою, любов’ю у цьому житті, щоб це перше Причастя зміцнило вас та оберігало у житті. Я пригадую 1991 рік, коли п’ятеро дітей з нашої парафії приймали перше Святе Причастя біля Іонівської обителі. Вони так само, як і вию,  стояли зі свічечками у руках. І ось минуло двадцять років, і протягом кожного року це свято повторюється у нашій парафії. Ми дякуємо за це Богові ».

Богослужіння продовжувалося. Діти мали змогу урочисто прийняти святе Причастя разом зі своїми батьками та хресними батьками. Після Богослужіння отець Ігор наголосив на важливості тайни Євхаристії, адже коли ми приймаємо тіло і кров Ісуса Христа, ми духовно зближуємося з Ним.

Крім того, отець Ігор благословив усіх дітей на добрий путь у їхньому житті. Він роздав першопричасникам грамоти. Цього дня також відбувся урочистий концерт. Діти та їхні батьки також мали змогу взяти участь у спільній трапезі.

Думаю, що цей день запам’ятається надовго, особливо для першопричасників, які вступили вже не в дитяче, а дещо «самостійніше» життя, адже з Богом ти стаєш зрілішим, самостійнішим та впевненішим на життєвій ниві.

До речі, минулого року наша парафія теж святкувала День першого Причастя. Як добрий знак від того часу залишились гарні деревця калини, які діти - першопричасники разом з батьками та отцем-парохом Ігорем Онишкевичем садили минулого року. Дай Боже наступного року відновити цю гарну традицію! І парк чи то алея Калини, яка розростеться навколо Аскольдової могили, може отримати гарну назву  Алея Першопричасників.

Матеріал підготували Ігор та Олег Качур, фото Ярослава Павлюка

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/