Головна

Новий головний в’язничний капелан України

О.Віктор Яценко священик української православної Церкви,  був вибраний головою правління української Міжконфесійної Християнської Місії «Духовна та благодійна опіка в місцях позбавлення волі». Місія, утворена в 2001р. з ініціативи капеланів і керівництва кримінально-виконавчій служби,  є представництвом основної церкви України в справах релігійного служіння у в’язницях,  для координації діянь капеланів і співпраці з Державною пенітенціарної службою.

Від 2007 року головою правління місії протягом двох каденцій був представник римо-католицької церкви з м. Рівне отець Григорій Драус. Досягненням останніх років було проведення ряду професійних курсів для в’язничних священнослужителів з різних церков. Курси були проведені  Білоцерківським училищем підготовки персоналу кримінально-виконавчої служби.

Більше як триста осіб отримало від голів в’язничної служби капеланські сертифікати. Капелани частіше змогли відвідувати в’язничні установи, а начальники всіх кримінально-виконавчих установ взяли участь в молитовному паломництві.

Оскілки устав Місії не дозволяє продовження головування більше ніж на строки, було обрано нове керівництво Місії.

На засіданні управління, яке відбулося при кафедральному соборі святого Олександра в м. Києві головою Місії був обраний представник православної церкви, який окрім очолювання синодального відділу душпастирської опіки пенітенціарної системи, є настоятелем православної парафії при Верховній Раді Україні. О. Віктор прагне будувати в’язничне душпастирство згідно зі світовими стандартами з дотриманням прав діяльності  усіх конфесій. Досвід православної церкви, яка проводить душпастирство в усіх в’язницях України і пам’ятає про свої дореволюційні традиції, коли капелани були входили в склад персоналу, а реабілітація через духовне відродження було основною метою покарання.  Заступником голови був вибраний отець Григорій Драус та пастор Рустам Фатуляєв (п’ятидесятник), а секретарем - отець Константан Пантелей (УГКЦ).

Отець Григорій Драус передав єпитрахиль, який є символом служіння головного в’язничного капелана о. Віктору. На єпитрахилі є надпис «агапе», що означає «любов», якою має керуватись голова правління, координуючи роботу різних церков. О. Віктор після обрання зустрівся з єпископом Станіславом Широкорадюком та обговорив аспекти співпраці католицьких  та православних капеланів, він ставить за мету згуртувати православних капеланів світу за зразком католицьких капеланів. З 1950 року функціонує міжнародна комісія  католицького капеланства.

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/