Головна

Шевченкове слово…

Мені однаково, чи буду

Я жить в Україні, чи ні.

Чи хто згадає, чи забуде

Мене в снігу на чужині –

Однаковісінько мені.

Та не однаково мені,

Як Україну злії люде

Присплять, лукаві, і в огні

Її, окраденую, збудять…

Ох, не однаково мені.

13 березня на Аскольдовій могилі відбулося святкування пам’яті Великого Кобзаря – Тараса Шевченка. Напередодні, у церкві святого Миколая служилася панахида пам’яті Тараса Григоровича Шевченка. Десятого ж березня на Аскольдовій могилі проводилась традиційна вже дев’ята за кількістю Тарасова Ніч.

Сьогодні ж, у цей весняний теплий день, до церкви прийшло багато людей, щоб помолитися та віддати шану Великому Кобзарю.

Божественну Літургію для дітей служив отець Олексій Геник. Проповідь ж промовляв до парафіян отець Онуфрій Репецький, ЧСВВ.

Він дуже зрозуміло для батьків пояснив, яким повинне бути виховання дітей. Отець закцентував на тому, що батьки повинні зацікавлювати дитину до праці, а не робити з праці покарання. Він також наголосив на тому, що кожного вечора батько з мамою повинні читати дитині дитячу Біблію, в якій дуже цікаво описуються біблейні події. Крім того, малюнки в Біблії дадуть дитині розуміння цих подій. Отець Онуфрій попросив у батьків, щоб вони давали приклад дитині, тоді і дитина буде виховуватися у правильному руслі.

Після Богослужіння відбувся концерт присвячений Тарасу Григоровичу Шевченку. Спочатку діти, під керівництвом Лесі Потіцької, виступали, декламуючи вірші та співаючи пісні на слова Кобзаря. А далі своїм співом радував парафіян церковний хор. Хористи також готувалися до цієї події, тому досить фахово виконали чимало пісень. Парафіяни мали змогу слухати захоплюючу музику сопілки.

Після виступу, Отець Ігор Онишкевич подякував усім дітям та їхньому керівнику Лесі Потіцькій, церковному хору. Також отець, як нагороду за сумлінну працю, пообіцяв дітям поїздку в село Моринці, що на Черкащині, де народився Тарас Григорович Шевченко.

Свято вдалося на славу Бога та нашого Кобзаря - Тараса Шевченка, який заворожив нас своїм словом: теплим, щирим, чуйним, правдивим. Він дав нам чудовий приклад, як потрібно промовляти до ближньої нам людини, щоб у її серці розбудити почуття любові, миру та вдячності за подароване нами щире та тепле СЛОВО.

Ну що б, здавалося, слова...

Слова та голос — більш нічого.

А серце б'ється — ожива,

Як їх почує!.. Знать, од Бога

І голос той, і ті слова

Ідуть меж люди! .....

Матеріал та фото Олега Качура, «Оранта»

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/