Головна

УРОДИНИ ПАТРІАРХА ЙОСИФА СЛІПОГО

17 лютого 1892 року в селі Заздрість Теребовлянського повіту на Тернопільщині в хліборобській сім’ї Івана Коберницького-Сліпого та Анастасії Дичковської народився син, що згодом став Архиєпископом Києво-Галицьким і всієї Руси, Патріархом Української Греко-Католицької Церкви.

Київська громада стараннями подружжя Богдана і Світлани Тернопільських, які створили Всеукраїнський фонд Порозуміння, ,Патріяршого Товариства, Громад київського деканату вшанували пам’ять великого сина українського народу в день його уродин. Зібрання відбулося в кінотеатрі «КИЇВ», де громада переглянула фільм «Патріарх».

Зустріч розпочалася словом Блаженнішого Любомира Гузара, який особисто знав Йосифа Сліпого з 1969 року, в період свого перебування на навчанні в Римі.

Блаженніший Любомир відзначив особливу працездатність Патріарха Сліпого, який працював, не марнуючи жодної хвилини. До такої праці він заохочував своїх співбратів. Чи це не приклад для наслідування нам, сучасникам?Слово-свідчення блаженнішошго Любомира: «Сердечно дякую за запрошення сюди, за сьогоднішню громаду,  бо ми не тільки відзначаємо, але і думаю що святкуємо сьогодні день 119 річниці, в честь блаженнішого патріарха Йосипа Сліпого. Я дуже вдячний за те що ви зібралися, і за те що мене сюди запросили, і  я хочу сьогодні сказати тільки два слова, перша думка це є, ми знаємо що блаженніший патріарх Йосип багато в житті зробив, від свого свячення 1917 року священичого і до кінця свого життя. Хотів звернути вашу ласкаву увагу на той факт , багато зробив. Чому? Бо він багато працював, надзвичайно працьовита людина. Я блаженішого пізнав аж в 1969 році, а 1963 року 9 лютого ми з радіо довідались що такий в Римі появився ієрарх, ми навіть не могли зхопити хто це є бо як раз в той день в Америці був страйк газет і джерелом інформації було радіо, що подавало досить хаотично інформацію. Журналісти не могли пояснити, що то є за особа і що діється в Римі. Він був неймовірно працьовита особа. Він працював, він відпочивав абсолютно, цілком нормально, як кожна людина але він не марнував часу. Це варто наслідувати і вчитись.»

Аматорська кінострічка, яку продемонстрували перед переглядом фільму, нагадала про Хресну дорогу Київ -- Заздрість -- Зарваниця, яку встановили та освятили восени 2004 року на славу Божу і спасіння України.

Щороку кияни-паломники прямують цією 32-кілометровою дорогою з молитвою і вірою.Цьогорічна проща розпочнеться виїздом потягом із Києва 8 квітня2011 р і 9-10 квітня Хресна дорога молитви  і покаяння особистого,родинного,за народ,за Україну на славу Божу і спасіння України.

Організатор прощі фонд Порузуміння Богдана і Світлани Тернопільських.Запис паломників і оплати квитка доїзду і проживання в Зарваниці на Аскольдовій Могилі у послушниць протягом дня.

Господи, прослав чудами нашого Патріарха та нас помилуй і спаси!

Спеціально для «Оранти» матеріал підготував Ілля.

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/