Головна

Святий Миколай завітав і на Аскольдову Могилу

19 грудня – великий день для християн. Цього дня ми святкуємо день святого Миколая. За церковним переданням святий Миколай ходив від хати до хати обдаровуючи бідних дітей подарунками. За це Господь полюбив Миколая і запитав про його найбільше бажання, адже за добрі вчинки хотів віддячитись Господь Миколі. Тоді Миколай висловив своє найбільше бажання: після смерті щороку сходити на землю і дарувати дітям подарунки. Господь вислухав Миколу і виконав його бажання.

Тепер щороку святий Миколай спускається на землю і роздає подарунки чемним дітям, адже це є найголовнішою умовою: протягом року слухати батьків, вчителів бути послушним, гарно вчитися у школі.

Святий Миколай завітав і на Аскольдову могилу…

Цього дня третю Божественну Літургію для дітей служив священнослужитель Анатолій Тесля. В церкві панувала радісна атмосфера. Здавалося, що святий Миколай усім серцем присутній тут.

Після Богослужіння, у актовій залі Університету Транспорту, що знаходиться неподалік Аскольдової могили, відбувся святковий концерт, присвячений святу Миколая.

У залі, а також і на сцені панував піднесений настрій.

Першими виступали діти з Аскольдової могили під керівництвом пані Руслани Дмитровської, яка зорганізувала дітей і створила чудовий виступ, у якому поєднувалися пісні, невеликі драматичні сценки та вірші. Діти презентували гарний виступ, який глядачам дуже сподобався, адже вони гучно аплодували після того, як маленькі аскольдівці закінчили виступ. І це не дивно, адже дітвора дуже ретельно готувалася до цього дня, щоб привітати і подякувати святому Миколаю за всі дарунки.

На сцені також виступив Олександр Турковський зі своїми трьома синами: Павлом, Іваном та Іллею. Сім’я виконала пісню про Аскольда під акомпанування гітари. До речі, текст пісні, який вражав своєю глибиною, написала мати Олександра Турковського.

Наступний гурт «Левенятко» також приємно потішив усіх глядачів. Юні таланти продемонстрували драматичні, наповнені повчальними епізодами сценки. Вони були наповнені великим духовним змістом. До того ж сценарний матеріал побудований на сучасних проблемах суспільства.

На кінець виступу два юні колективи разом заспівали усім знану пісню «Ой хто, хто Миколая любить». Глядачі щиро аплодували учасникам.

Після виступів на сцені з’явився Миколай, який подякував усім дітям за привітання, а потім щиро привітав їх своїми дарунками. Діти отримали багато солодощів за свою гарну поведінку протягом року.

Крім того, парох отець Ігор Онишкевич організував для дітей солодкий стіл та подарунки, навіть від чарівної корівки «Мілка».

Звичайно, це свято не могло відбутись без жертводавців. Власне, про цей аспект ми і запитуємо отця Ігоря:

«Я радий, що свято Миколая пройшло дуже успішно. Варто згадати тих жертводавців, які щиро допомогли матеріально у організації цієї події. Найперше це Марія та Галина, які згодилися прикрасити сцену до дня святого Миколая. Також вони подарували дітям три великі корзини мандарин, якими діти потім ласували. Валентина подарувала дітям цукерки.

Свою лепту у це свято внесли Юрій, Лідія, Ігор, Олег, які стали щирими Миколаями для наших діточок. Багато парафіян внесли свій внесок у цю подію, за що я щиро їм дякую. Були також сім’ї, які не бажали висловлювати свої імена, але матеріально підтримали це свято. Щиро всім дякую».

Свято Миколая завершилося, але згадка про нього завжди приноситиме нам велику радість та теплоту у душі.

Матеріал підготував Олег Качур, «Оранта»

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/