Головна

День святого Андрія Первозванного на Аскольдовій Могилі

Андрій Первозванний був одним із дванадцяти апостолів – учнів Ісуса Христа. В Україні Андрія Первозванного дуже шанують, адже вважають, що цей апостол був на Київських горах та освятив їх. З нагоди цього свята у церквах служиться Божественна Літургія.

У церкві святого Миколая, що на Аскольдовій Могилі, з нагоди цього свята також відбулася Божественна Літургія та молебень. Святу Літургію провів парох нашої церкви отець Ігор Онишкевич, отець Василь Поточняк разом з священнослужителями УГКЦ.

Хоча в церкві було не надто багато людей, але тут панувала затишна, спокійна атмосфера. Проповідь була дуже духовно «глибокою». Отець Василь зрозуміло пояснив людям на прикладі апостолів і Ісуса Христа, як слід сьогодні навертати людей до Бога і як слід кликати людей до церкви. Священнослужитель зауважив, що коли стороння, неоцерковлена людина приходить до церкви їй дуже некомфортно, адже вона не знає як правильно хреститися, що співати, і їй хочеться скоріш піти додому. То ж усі християни повинні з терпінням ставитись до ближніх та уподібнюватись до Ісуса Христа й апостолів. Вони з великим терпінням та великою вірою звертались до ближніх, зацікавлювали їх своїми праведними вчинками.

Після Богослужіння отець Ігор Онишкевич щиро привітав усіх Андріїв, а також коротко присвятив своє слово Андрію Первозванному. Отець пригадав присутнім, що скоро наближається духовно - пісенний фестиваль «Аскольдів Глас» та день святого Миколая. Опісля відбувся молебень. Свято закінчилось, але скоро наближаються і інші свята, які мають не менш важливе значення. Тому чекаймо їх і духовно готуймося до них.

Матеріал підготував Олег Качур, «Оранта»

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/