Головна

Колектив «Аніма» подарував душевний спів для учасників ІІ з’їзду мирян

Як відомо, в Києві днями відбувся II з’їзд мирян УГКЦ під гаслом «Моя участь в житті парафії, Церкви та держави», покликаний привернути увагу мирян та парохів до розбудови парафій. Близько трьохсот учасників з усіх єпархій УГКЦ, а також представники мирянських, парафіяльних та поза парафіяльних об'єднань, серед яких: спільнота міжнародного християнського руху "Віра і Світло", "Матері в молитві", молодіжні об'єднання УМХ, рух "За життя" та інші, впродовж двох днів мали нагоду послухати доповідачів, поділитися власним досвідом, попрацювати у групах для пошуку шляхів розв’язку наболілих питань.

Напружений графік семінарів був щедро компенсований гостинністю столиці – зокрема у суботу учасники насолоджувалися чудесним співом принагідно запрошених колективів Київщини та Київських парафій. Долучився до концерту і колектив нашої церкви Св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій могилі – жіночий ансамбль «Аніма».

Наші парафіяни ще з 2008 року знайомі з учасницями «Аніми», згуртованими Катериною Чаплик. З початку літургічного року дівчата відновили репетиції і вже встигли порадувати співом мирян на святі Покрови на Аскольдовій могилі, а також взяти участь у другому Всеукраїнському фестивалі-конкурсі «Вишгородська Покрова», де отримали премію та диплом від мера міста Вишгорода.

Цього разу, на згаданому заході, ансамбль виконував три твори: «Єдинородний Сину», «По під темними гаями» та «В’язанку закарпатських пісень». На розспівці перед початком концерту до нас підійшла літня жінка, і зі сльозами на очах дякувала за дар пошановування української пісні у наш час. Багато схвальних відгуків ми почули і по завершенню концерту, котрі, безперчно, зворушують серця і додають натхнення до продовження творчих справ.

На черзі вже відомий фестиваль «Аскольдів глас» і багато інших мистецьких планів, ну і вже традиційний хоровий спів на недільних Літургіях на  Славу Божу!

 

Матеріал та фото Світлани Заяць, катехит, учасниця ансамблю, «Оранта»

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/