Головна

«Як виглядає життя за колючим дротом?»

Фотовиставка «Реалії тюремного життя»

28 жовтня в центральному краєзнавчому музеї Сімферополя, суспільна організація «Айболить», при підтримці Державного Департаменту України з питань виконання покарань в Автономній Республіці Крим, відкрила виставку відомих кримських фотографів Олександра Каднікова та Авідаса Шемітаса.  На п’ятдесяти фото показано реалії тюремного життя у виправних колоніях Сімферополя та Харкова.

Дана виставка – це можливість показати життя тих людей, які за різними причинами опинилися в місцях позбавлення волі. Показати їх побут, умови утримання та релігійне життя. Адже за гратами проходять різні події, з яких складається життя засудженого.

Мета виставки – показати реалії тюремного життя, а також, – можливість закликати відвідувачів виставки цінувати свою свободу та нести відповідальність за свої вчинки. Суспільна організація «Айболить» запропонувала цю виставку в рамках проекту «Твоє життя в твоїх руках». Надіємось, що молодь,  яка буде відвідувати фотовиставку реально познайомиться з жорстоким обличчям тюремного життя і не захоче туди попасти.

Організатори хочуть показати всім відвідувачам, що тюремне життя не є приємним, а за проступки доведеться платити. Служить цьому спеціально підібране місце проведення виставки, місце темне, сире, де колись знаходилися органи слідства в приміщенні міського суду (в дореволюційний час  в приміщенні краєзнавчого музею знаходився міський суд).

Від імені всіх Церков України, задіяних у в’язничному служінні виступив отець Григорій Драус, голова правління Української Міжконфесійної Християнської Місії «Духовна та благодійна опіка в місцях позбавлення волі». Він сказав: «Подивіться на фотографії засуджених в тюремних храмах, вони засуджені, але не страчені, кожен з них за допомогою благодаті Божої може стати святим. На відкритті цієї виставки були присутні колишні в’язні – при чому, важко сказати хто саме з відвідувачів. Бог преобразив їх, тому тепер, після звільнення вони працюють, мають родини, задіяні до церковного життя. Це доказ, що релігійне служіння у в’язницях має сенс».

Від імені управляючого Сімферопольської та Кримської єпархії Української Православної Церкви митрополита Лазаря виступив керівник відділу по взаємодії з виправними установами протоієрей Дмитро Кротков, який сказав: «У кожного є надія, навіть якщо він упав. Та ми всіма силами та засобами зобов’язані допомогти їм, і допомогти так, щоб вони більше не падали, але йшли по тернистому шляху Спасіння Божого».

Начальник управління Державного Департаменту України з питань виконання покарань в Автономній Республіці Крим висловив побажання, щоб наступна виставка показала щоденну важку працю службовців департаменту, пов’язану практично з щоденним ризиком для їх здоров’я та життя.

Метою виставки також являється заохочення відвідувачів достойно ставитися, поважати засуджених, адже вони, знаходячись в ізоляції від суспільства, все одно не перестають бути частиною цього суспільства.

Виставка відвідає також інші міста.

В Україні в 184 карних установах перебуває біля 152 тис. осіб, в тому числі приблизно 1,5 тис. неповнолітніх.

отецьГригорій Драус, для «Оранти»

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/