Головна

Українське християнство крізь віки

З вересня 2010 р. розпочалася організаційна підготовка до проведення VII конкурсу духовної пісні «Аскольдів глас» та 20-річчя заснування парафії церкви св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій могилі. Захід традиційно відбувається у переддень свята св. Миколая Чудотворця, тобто 18 грудня.

Обрано членів оргкомітету та закріплено завдання, що його виконуватимуть ці особи. Оргкомітет очолює Катерина Чаплик, серед інших членів оргкомітету о.-мітр Ігор Онишкевич, Галина Червак, Надія Кучерява, Ольга Черешнівська, Любов Михайлюк, Ірина Василик, Наталя Дмитрів, Андрій Гетьман, Андрій Чаплик.

З 1 вересня до 18 листопада оргкомітет приймає анкети-заявки на участь у конкурсі. Нагадаємо, що за умовами «Аскольдового гласу» виконавець, а цього року змагатимуться виключно співаки-солісти у жанрі народна та естрадна музика, повинен представити на розсуд журі та публіки два твори, з яких один повідатиме про історичну постать київського князя Аскольда, мученика за віру Христову і його визначний внесок у розвиток країни, а саме: початок літописання та перше хрещення Русі, а другий твір – може належати до жанру патріотичної, християнської або народної пісні.

Судячи із анкет, що надійшли на даний час, конкурс набирає все більших обертів і продовжує зростати за кількістю учасників та географічними показниками. Так, цього року слухачі матимуть можливість оцінити мистецтво представників Івано-Франківської, Львівської, Донецької областей, Криму, окрім того традиційними залишаються заявки від жителів столиці та київської області.

Сподіваємось, що VII пісенний конкурс «Аскольдів глас» стане справжнім святом духовності та високого мистецтва.

 

Оргкомітет заходу

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/