Головна

Служба милосердя

Парафіяльна служба милосердя з отцем Анатолієм та Орестою 03 вересня відвідали хворих та самотніх людей. Серед яких Олег, що хворіє на імунодефіцит, п. Світлану в якої хворі ноги, Богу подяка, що вже може ходити.

Як завжди приємно було знов бачити, нашу дорогу молільницю, пані Катерину, котра вже довгий час не може пересуватись без сторонньої допомоги, але завжди з любов’ю в серці, відмовляє молитви за хворих, самотніх та за Богом даних людей.

Також відвідали стареньку вчительку п. Ганну, освятили квартиру п. Марії, що посповідалась та запричастилась.
Їм принесли гостинці від св. Миколая. Це овочі(помідори, огірки), та цукерки, а також кокосові вершки.

Затрати на продукти - 65 грн., та на автомобіль - 150 грн.

ЗВІТ наданої медичної допомоги дітям шкільного віку з початком навчального шкільного року,  дітям які залишені батьківської опіки (їх батьки ув’язнені)

Завдяки прихожанам церкви Святого Миколая на Аскольдовій могилі, які допомогли коштами, ми придбали канцтовари, шкільні зошити, фломастери, ручки, маркери, олівці, олівці адвалерні, щоденники, альбоми для малювання, а також солодощі , печиво, цукерки. Речі б/у, а саме: одяг, портфелі подарували доброчинці і нами волонтерами п. Ганною і п. Мартою виготовлені гуманітарні посилки і вислані дітям по їх назначеним адресам.

Разом вислали всім посилок на суму 508.65 грн.

Ув’язнені жінки проявили бажання зайнятися вишиванням, для того наша парафіяльна служба придбала необхідні матеріали (нитки, полотно, бісер, а також схему деяких видів) та вислала їм для виконання цих робіт, на це було затрачено: 220.00 грн.

Виготовлені роботи жінками, передані в нашу парафіяльну службу. Парафіяльна служба закупила рамки, за яки оплатила 355. грн.

Виготовлені роботи жінками, а саме: Ікони Матері Божої, троянди, церква, свічки, переслані в нашу парафіяльну службу і парафіяльна служба виставила для огляду біля церкви Святого Миколая. Парафіяни проявили бажання придбати за пожертву, за ті кошти нами волонтерами були виготовлені посилки для тих матерів, які працювали над вишивками. Також закуплені продукти харчування: печиво до кави, олію, вермішель «мівіну», консерви «акваріум бички».

Разом заготовлені п’ять гуманітарних посилок на суму: 253.02 грн.

З листів ув’язнених жінок нам відомо, що вони мають проблему із здоров’ям. Утримуються інваліди, захворювання легенів, печінки, сердечні захворювання, а також гіпертонія та інші хвороби. Жінки просять нас медичної підтримки медикаментами.

Прихожанка церкви п. Леся з родини Олекси Тихого внесла пожертву на придбання ліків на суму 220.00 грн.

Медична частина Чернігівської колонії надсилає мам рецепти і ми по їх направленням закупаємо ліки. В цій праці допомогла нам п. Людмила – лікар. Вона порекомендувала соціальні аптеки в яких наша парафіяльна служба придбала ліки по дешевим цінам, бо кошів на необхідні потреби не вистачає!

Медикаменти по рецептам медичної частини Чернігівської колонії придбали на суму: 599.65 грн. , вислали хворим жінкам, які утримуються в колонії.

За пересилку посилок оплачено пошті: 284.76 грн., за коробки для посилок оплачено 119.00 грн. В посилки вкладено конверти з поштовими знаками 14 посилок х 1.70 грн. = 23.80 грн.

Всього витрачено: 2 583.88 грн.

У допомозі знедоленим жінкам, а також їх дітям, працюють волонтери і п. Марта, п. Ганна, п. Галина, п. Роман, п. Олександр,  п. Ігор, п. Галина, завжди відносяться до потребуючих з приязню, готові вислухати і підтримати.

Настоятель церкви св. Миколая на Аскольдовій Могилі отець Ігор Онишкевич

 

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/