Головна

На старті інтелектуальних та духовних знань

День знань – це трепетний день для кожного школяра. Адже 1 вересня – це початок навчального року, це своєрідний старт до активної та самовідданої праці. Кожен школяр повинен зосереджено та цілеспрямовано приступити до навчання, адже знання – це запорука успіху людини.

Протягом цього літа багато дітей від церкви святого Миколая відпочивали на морі чи то в Карпатах, де провели активний та водночас пізнавальний відпочинок. За цей подарунок усі діти дякують отцю Олексію, а особливо пароху громаду отцю Ігорю Онишкевичу, жертводавцям та вихователям.

Наша церква, громада також готується до початку катехитичних навчань. Духовна наука має не менше значення, ніж інтелектуальна. Адже діти виховують в собі усі християнські чесноти, а саме любов, віру, справедливість, чесність, вдячність… Бажаємо успіхів усім школярам та просимо Божого благословення для активної та самовідданої праці.

Багато дітей разом з батьками прийшли сьогодні на Аскольдову Могилу, щоб відсвяткувати день знань у церкві святого Миколая.

Погода зустріла дітей, їх батьків та усіх вірних християн прохолодним повітрям, але на вулиці та і у церкві панувала велика радість та любов, яка і зігріла серця присутніх.

Сьогоднішню недільну Божественну Літургію служив парох нашої церкви отець Ігор Онишкевич. Після Служби Божої отець Ігор окропив усіх присутніх свяченою водою.

Свято 1 вересня продовжив концерт, який підготували пані Руслана Дмитровська та Надія Кучерява. Діти співали пісні, присвячені дню знань. Пролунали такі твори, як «Марш школярів» та «Гімн школярів». Діти також декламували невеликі вірші, присвячені вчителям та школі, за що отримували схвальні аплодисменти. Програма виступу закінчилась церковним гімном «Боже великий єдиний».

Після виступу, отець Ігор Онишкевич звернув увагу батьків про те, що вже розпочинається початок катехитичних навчань. Отець наголосив, що при парафії будуть сформовані дві катехитичні групи: до першої входитимуть діти, які готуються до святого Причастя, до другої – діти, які що вже приступають до Святої Євхаристії.

Також у цей день школярі отримали від святого Миколая подарунки: зошити, ручки, олівці, альбоми, фломастери, фарби, блокноти… Всі були задоволені подарунками.

Насамкінець свята отець-парох Ігор Онишкевич запросив присутніх до щедрого накритого столу.

Матеріал та фото Олега Качура, «Оранта»

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/