Головна

Духовна віднова

У суботу 24 квітня молодіжна спільнота церкви Миколая Чудотворця мала духовну віднову. Перейнявши цю практику від сестер молодь уже вдруге із допомогою сестер служебниць Непорочної Діви Марії проводили вдруге. Віднова почалась із Служби Божої яку відправив духівник молодіжної спільноти о. Олексій, а опісля молодь у сімейному колі разом із сестрами та отцем снідали. Після сніданку сестра Анастасія провела  читання Святого Письма.

Молодь розважала над текстом Ів. (5,1-15), в якому євангеліст Іван описує про зцілення Ісусом чоловіка, який був хворий впродовж 38 років. Часто ми хочемо в один момент вирішити всі наші проблеми і дивуємось чому Господь не відповідає на наші молитви та як бачимо чоловік був хворий впродовж довгого часу, Ісус знав про його хворобу прийшов, щоб зцілити його коли настав на те час. Кожне зцілення недужих Ісусом відбувалось у різний спосіб, так і в наше життя по особливому Господь приходить. Зціливши недужого Ісус закликав його до праведного життя, щоб йому ще гірше не сталось, це також стосується нашого життя ми не зможемо жити праведним життям, якщо не прикладатимемо зусиль для того щоб протистояти гріху.

Після роботи із Святим Письмом  був майстер клас по петриківському розпису. Його провела одна із членів молодіжної спільноти – Ганна. Ганна розповіла про історію петриківського розпису та про техніку розпису. Кожен мав змогу вибрати один із запропонованих розписів і попробувати намалювати його. Звичайно, що з першого разу не вдавалось зробити потрібної форми і товщини мазки та для кожного це була хороша нагода відкрити творчі здібності у собі.

Для молоді день духовної віднови – це день життя маленької сім’ї, адже ми маємо можливість більше пізнати один одного, поділитись своїми переживаннями та провести духовну розмову з отцем.

Матеріал та фото Павлюка Ярослава, «Оранта»

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/