Головна

Діти милосердя

Коли я вперше з'явилася тут, то зрозуміла, що милосердя має духовне обличчя виховательки дітей Орести Цибрівської, яка працює на проекті «Діти милосердя» в парафії церкви Святого Миколая на Аскольдовій Могилі.

Діти приходять сюди з усього Києва і отримують матеріальну та духовну допомогу. Головне ж - до їх життя приходить Бог і починає діяти і ці знедолені діти починають розуміти, що світ, крім горя, повен ще й любові і світла. Багато з них стають віруючими людьми потім, отримавши на початку шляху - таку необхідну допомогу.

Проект діє з благословення ієрея і настоятеля церкви Святого Миколая Ігоря Онишкевича, який все своє свідоме життя присвятив праці з дітьми. Пані Ореста є ентузіасткою, а також глибоко віруючою і духовною людиною. Вона говорить:

- Думаю, що розуміння і виховання дітей це - дар Божий і добра воля людини, яка хоче присвятити себе цьому служінню. Нам допомагають багато людей, але хочеться, щоб їх було більше. Діти - сироти і потребуючі - таке ж майбутнє України, як і діти з забезпечених сімей і ми повинні дати їм все, що можливо. Діти приходять до нас, отримують гаряче харчування, одіж, займаються спортом, працюють. З вірою в людське милосердя повертаються вони до нормального життя. А той, хто відчув на собі доброту, завжди  прийде до розуміння істинної любові...

Над Аскольдовою могилою ростуть високі дерева, яким багато років, і нехай діти, що отримали від отця Ігоря та Орести Цибрівської  благословення на довге і щасливе життя, проживають стільки ж років, розуміючи, що головне в світі - Добро.

Наталія Архангельська - Губенко, спеціально для «Оранта».

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/